Deşi a fost declarat definitiv incompatibil şi are pe rol un proces în care este acuzat de conflict de interese, Mircea Moloţ poate ajunge fără prea mari eforturi în Parlamentul României.

Parlamentarii găsiţi incompatibili și cei aflați în conflict de interese pot ajunge primari, președinți de Consilii Județene sau europarlamentari, iar primarii şi preşedinţii de CJ-uri incompatibili pot ajunge parlamentari, potrivit unor proiecte de lege depuse în Parlament de catre deputatii PSD-UDMR-minorităţi Adam Luminiţa-Pachel, Florea Daniel, Necula Cosmin, Nica Nicolae-Ciprian, Nicolicea Eugen, Roman Victor, Kerekes Károly, Márton Árpád-Francisc, Mircovici Niculae (proiectul aici) şi de către senatorul PC Cristiana Anghel (proiectul aici).

Ambele iniţiative au fost înregistrate în Parlament la finalul lunii martie şi prevăd acelaşi lucru: modificarea art.25, alin. (2) din Legea ANI, potrivit căruia “Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”  în sensul în care interdicția să se refere doar la aceeaşi funcţie, nu la toate funcţiile.

Dacă aceste proiecte vor fi aprobate, fostul preşedinte al CJ Hunedoara – Mircea Moloţ, de exemplu, care a fost găsit incompatibil poate candida pentru o funcţie de parlamentar, iar cum votul din 2016 ar putea să fie unul pe liste, pentru el ar fi relativ uşor să obţină un mandat de deputat sau senator.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

3 răspunsuri

  1. Daca o astfel de lege va trece,atunci pentru mine nu va mai exista lege.Imi voi face dreptate cum vreau eu,asta vreti?.Veti avea ce semanati derbedeilor.

  2. Sau mai bine „Cum poate ajunge mircea moloț pușcăriaș”?!?!?!

  3. vasiradu.br@gmail.com' birladeanu vasile radu spune:

    Schimati toti de la primarie si pana la prefectura toti sau imbogatit si alti nu au ce sa le dea de mincare la copiii si ziarul ar trebui sa publici mai multe stiri din Lupeni si rele si de bogati si de saraci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus