Trei persoane din municipiul Hunedoara au sesizat Poliţia după ce era să cadă în plasa escrocilor care folosesc ca şi cale de "atac" metoda "accidentul".

La data de 24 februarie, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată de o femeie în vârstă de 76 de ani, din municipiul Hunedoara, despre faptul că a fost contactată telefonic pe telefonul fix de la domiciliu de o persoană care s-a recomandat a fi reprezentant al Poliției Deva, şi care i-a solicitat suma de 28.000 euro, motivând faptul că fiica acesteia, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe raza municipiului Deva, ar fi lovit doi copii, care sunt grav răniți și internați în spital. Hunedoreanca a luat legătura cu fiica sa, care i-a comunicat că nu a fost implicată în niciun accident, fapt pentru care femeia a sesizat imediat Poliţia.

Tot marţi, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată de o femeie în vârstă de 77 de ani, din municipiul Hunedoara, cu privire la faptul că a fost contactată pe telefonul fix de la domiciliul său, de o persoana necunoscută de sex masculin, care s-a recomandat a fi avocat, din Slobozia, şi care i-a povestit că nepoata ei a provocat un accident rutier, pe raza municipiului Slobozia, soldat cu două victime şi că  trebuie să plătească 40.000 lei pentru a o scăpa de închisoare. Femeia a închis telefonul şi l-a sunat pe ginerele său, care i-a spus  că cele relatate nu sunt adevărate şi să nu trimită bani nimănui. Femeie a anunţat imediat Poliţia.

În aceeaşi zi, la Poliţia Municipiului Hunedoara s-a mai prezentat o femeie în vârstă de 38 de ani, din acelaşi municipiu, care a sesizat faptul că a fost apelată pe telefonul mobil de o persoană necunoscută, de sex masculin, care s-a recomandat a fi poliţist şi care i-a spus că soţul ei a fost implicat într-un accident rutier, rănind grav un minor în vârstă de 12 ani.

Apelantul i-a solicitat persoane vătămate suma de 20.000 euro pentru operaţia presupusului minor accidentat. De asemenea, legătura telefonică a fost preluată la un moment dat de un alt bărbat, care plângea şi care i-a solicitat banii, recomandându-se drept soţul acesteia. În acel moment, femeia l-a apelat pe soţul ei, în Franţa, şi a aflat că acesta nu a fost implicat în nici un accident rutier. La scurt timp, pentru a se asigura că nu sunt probleme, reclamanta l-a apelat şi pe fiul său minor, care i-a relatat că şi el, larândul său, a fost apelat de o persoană de sex masculin, care i-a spus acelaşi lucru despre tatăl său şi care i-a solicitat să ia toate bijuteriile din casă şi să le ducă la poştă, cerându-i totodată şi numărul de telefon al mamei sale.

Minorul, având asupra sa două lănţişoare, un inel şi două perechi de cercei, toate din aur, a fost oprit, din fericire, de mama acestuia din drumul său spre poştă.

 

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Un răspuns

  1. Totusi de unde are acel individ nr de tel fix si mobil ale victimelor?Se presupune ca nr de tel mobil nu se dau asa usor…poate serviciile de telefonie mobila sa furnizeze aceste date?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus