Am tot primit telefoane de la diverse cunoștințe care mi-au spus că au fost păcălite să dea 100 de lei unora care se plimbă prin stația „Opera” din Deva în schimbul promisiunii că vor beneficia de tratamente cosmetice, ale părului etc.

Femeile în cauză mi-au relatat că au încheiat chiar și contracte și li s-a spus să aștepte 30 de zile până când vor fi sunate și programate la prima ședință. Le-am întrebat pe toate: „Sigur 100 de lei pentru un tratament cosmetic, al părului?”. „Da, mi-au răspuns, și ne plătesc și drumul dacă nu suntem din Deva”. „Măi, să fie! Și ați crezut?! Ce tratament cosmetic găsești tu cu 100 de lei? Dar al părului? Chiar te-ai tâmpit?”, am întrebat-o pe o cunoștință. „Bine, lasă că vezi tu! Aleg doar 15 dintr-o categorie de vârstă!”. „Bun, și cum s-a întâmplat?”, am întrebat curioasă.

„Vezi că te selectează, dacă vei corespunde”. „OK, am zis!”. Am uitat de discuție și de telefoanele primite. Mă întâlnesc după ceva vreme cu acea cunoștință. „Ai devenit model?”, o întreb. Brusc a început să înjure. „Ce s-a întâmplat? De ce vorbești așa urât?”, îi zic. „M-au păcălit! Doar tu poți să mă ajuți. Du-te să vezi! O să-i reclam la Poliție”, îmi spune.

„Bun, ia să vedem! Chiar așa?!”, m-am gândit. M-am dus în stație la Opera. M-am plimbat preocupată. Nimeni, nimic. Am mai dat o tură. Tot nimic. Am fost gata să renunț când un tânăr înalt și slăbuț mi-a ieșit în față cu un pliant. Nici nu a fost nevoie să mai zică nimic. Știam că sunt mușterii cunoștinței mele. L-am urmat, știind ce urmează. Înăuntru, o tânără care avea un accent ușor moldovenesc a dat drumul la poezie despre ce față, ce păr, ce culoare a părului (Normal, mă gândeam, și nu costă 100 de lei, nici măcar o dată, stai liniștită!) etc. Aceeași poezie despre care îmi povestise cunoștința mea și îmi relataseră femeile.

Înăuntru – lume multă. Tuturor li s-a povestit același lucru. Stăteau femeile la pozat, în speranța că vor primi vopsit de păr, tratamente ale acestuia și ale feței, totul la doar 100 de lei, timp de 12 luni! Oameni buni, un vopsit al părului nu e sub 100 de lei, dacă se folosesc produse de calitate! Ce să mai vorbim de tratamentele faciale! „Ne lăsați să vă fotografiem?”, a cotcodăcit duduia. „Vai, cum să nu!”, i-am spus. „Vă costă 100 de lei”, a mai ciripit mititica. „Ia, păpușă, și buletinul, să scrii corect numele. Îți spun și că sunt jurnalistă, îți dau și 100 de lei, te las și să mă pozezi și vă prind”, mă gândeam. Zis și făcut.

Normal că au trecut 30 de zile fără să se întâmple nimic! Și uite așa am ratat „șansa” să devin model!

De fapt, altul este tâlcul acestui text: nu vă mai lăsați prostiți de oricine de pe stradă, în speranța că veți primi vreo mocăciune! Nu există așa ceva! Aflu că femeile nu au mai așteptat sfârșitul anchetei mele și au început să vorbească și chiar să meargă la Poliție.

Mă îndoiesc că firma aceea va păți ceva – cică funcționează legal! Ne mai mirăm atunci că zeci, poate sute de bătrâni, se reped să le dea bani celor care folosesc metoda „Accidentul”? Că deschid ușile unor falși muncitori de la gaz, curent, apă etc.?

Deschideți bine ochii! Altfel, deschideți punga!

3 răspunsuri

 1. O ”lege” a escrocilor sună așa : ”NU POȚI ESCROCA UN OM CINSTIT” !!!
  De ce ? Simplu : omul cinstit NU PUNE BOTU’ la ”ofertele” de nerefuzat :)) ale escrocilor.
  Doar dorința de ”gheșeft” e aceea care selectează ”clienții” escrocilor. Dacă ești imun la dorința unui câștig nemeritat, atunci ești imun și la escrocherii.
  Cum puteți crede că cineva nu poate să doarmă din dorința de a vă oferi pentru 100 de lei , ceva ce costa 1000 ???
  Lăcomia victimei e sursa de venit a escrocului.
  În concluzie, ”victimele” au obținut doar ceea ce merită cu prisosință.

 2. zogorom@gmail.com' Constantin Zogorean spune:

  Da tu esti arab si pui botu.Cite prostii poti spune, ai grija că te cauta Sri si te trimite în Arabia saudită…

  • Cine nu pune boticu iti strica tie susta ?
   Vezi-ti lungimea nanaului marlane, ca precis stai la ciupeala prin locuri aglomerate din cate te vad.
   Invata unde sa folosesti majuscula si punctuatia, inainte sa-ti dai cu parerea, ca nu intereseaza pe nimeni tampeniile unui nescolarizat ca tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus