O pensulă murdară de machiaj este aspră și dură pentru piele, dar poate avea consecințe mai grave decât aplicarea proastă a machiajului.

Pentru a vă aplica în mod corespunzător produsele cosmetice, va trebui să vă păstrați pensulele de machiaj în formă bună. Citiți aceste întrebări și răspunsuri pentru a afla de ce e important să vă ocupați de întreținerea, depozitarea și curățarea corectă a pensulelor dvs., precum și pașii necesari pentru a le oferi îngrijirea adecvată.

De ce să-mi curăț pensulele de machiaj?

Există o serie de consecințe care pot apărea din practicile de întreținere deficitare. Unele afectează direct machiajul, în timp ce altele vă pot afecta sănătatea generală a pielii.

Iată de ce ar trebui să vă curățați tot machiajul de pe instrumentele dvs. de înfrumusețare:

Pensule deteriorate

Acumularea excesivă a machiajului poate provoca căderea foliculilor din pensule sau slăbirea firelor de păr. O pensulă deteriorată este dificil de folosit și poate duce la un finisaj neglijent.

Iritarea

Utilizarea repetată a pensulelor murdare poate duce în cele din urmă la iritarea și deteriorarea pielii. De asemenea, pielea poate reacționa la murdărie, sebum și acumulări în diferite moduri, inclusiv prin inflamație și iritare.

Creșterea bacteriilor

Instrumentele dvs. de machiaj întâlnesc o varietate de suprafețe și intră în contact cu multe bacterii pe parcurs. Pensula pe care o folosiți le oferă acestora un mediu cald și umed, care acționează ca un teren de reproducere a bacteriilor microbiene. De fiecare dată când folosiți o pensulă de machiaj nespălată, aplicați acești microbi pe pielea dvs.

Riduri

Pielea dvs. va începe să prezinte semne de uzură, dacă este constant stresată de contactul cu bacterii. Când pielea este stresată, produce mai puțin colagen și elastină, determinând-o să-și piardă fermitatea.

Banii irosiți

Probabil că ați investit mulți bani în primul set de pensule de machiaj profesionale, dar este o risipă totală dacă alegeți să nu aveți grijă de ele. De asemenea, risipiți bani pe produsele de machiaj de fiecare dată când trebuie să aplicați mai mult fond de ten sau corector, pentru a ascunde iritațiile sau pentru a corecta petele.

Ce tipuri de pensule de machiaj trebuie curățate?

Probabil vă întrebați care dintre instrumentele dvs. de machiaj trebuie curățate și sanitizate în mod regulat. Răspunsul este: toate! Nu contează cât de puțin sau cât de des folosiți o pensulă specifică sau dacă aceasta se apropie de ochi sau doar se așează deasupra pomeților – toate pensulele sunt susceptibile la pericolele enumerate mai sus. Rețineți că aveți instrumente de înfrumusețare în afara setului de pensule de machiaj care trebuie, de asemenea, curățate, inclusiv:

  • Bureții sau blenderele de machiaj
  • Aplicatoare de buze încorporate
  • Ondulatoare de gene

Orice lucru care intră în contact regulat cu rutina de înfrumusețare trebuie igienizat corespunzător – inclusiv periile de păr și pensetele!

Cum se curăță pensulele de machiaj

Majoritatea dintre noi suntem conștiente de faptul că este important să ne curățăm periodic pensulele de machiaj, dar la fel de importante sunt și metodele adecvate de curățare.

Dacă nu sunteți sigură cum să vă curățați corect pensulele de machiaj, nu sunteți singură. De fapt, 31% dintre femei nu știu cum să-și curețe corect pensulele de machiaj.

Urmați acest proces pas cu pas pentru a vă menține acel nou set de pensule de machiaj în cea mai bună formă – și pentru a vă proteja pielea de bacteriile dezgustătoare.

  • Aplicați un produs de curățare pe pensulă: Utilizați un produs de curățare delicat, ușor și sigur pentru pielea dvs. – dacă produsul rămâne pe pensulă, doriți să vă asigurați că nu va afecta pielea sensibilă de pe față.
  • Clătiți pensula: Utilizați apă călduță pentru a slăbi ușor acumularea produsului și clătiți încet produsul din pensulă.
  • Masați ușor pensula: Masați pensula pe mână sau o altă suprafață sterilă și curată, pentru a scoate cât mai mult din produs (și bacteriile sale).
  • Clătiți din nou: Puneți pensula la loc sub jetul de apă caldă pentru a spăla orice produs rămas.
  • Stoarceți apa: Odată ce machiajul și produsul de curățare au fost clătite, stoarceți apa.
  • Separați perii: Separați firele pensulei în forma lor originală. Deoarece pensula dvs. este probabil destinată unui scop specific, acest pas vă va asigura că structura instrumentului dvs. rămâne intactă.
  • Așezați-o pe o suprafață curată pentru a se usca: Așezați pensula de machiaj ștearsă pe un prosop curat și lăsați-o să se usuce la aer. Dacă buretele sau blenderul nu au timp să se usuce, asigurați-vă că verificați dacă există semne de mucegai. Dacă bănuiți că acesta este cazul, tăiați buretele și aruncați-l imediat dacă observați spori de mucegai.

Dacă vă este greu să scoateți un produs încăpățânat din pensulă, încercați să frecați ulei de cocos pe el. Acest lucru nu numai că va înmuia pensulele, dar va slăbi produsul și va face curățarea mai ușoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus