Chiar dacă eterna combinație de roșu, verde și auriu nu se va demoda niciodată, fiind asociată de toata lumea cu spiritul Craciunului, de la un an la altul tendințele de amenajare și decorare a casei pentru sărbătorile de iarnă se schimbă, oferindu-le celor care apreciază schimbările și noutatea să fie în pas cu moda chiar și în privința decorării bradului.

Iată, așadar, care sunt principalele tendințe pentru Craciunul 2018:

1. Decorațiuni rustice

În strânsă legatură cu tendințele din amenajarile interioare ale sezonului 2018-2019, care indică o revenire spre natural și rustic prin amplificarea curentului Eco, brazii vedetă ai Craciunului din acest an vor purta podoabe simple, confecționate din materiale naturale (lemn, conuri de brad, ghinde, paie, crenguțe, bucați de țesatură și fire din lână, iută sau in etc).

Drept sursă de inspirație pot fi folosite decorurile rustice în stil scandinav în amenajarea cărora predomină materiale provenite din natura. Acestea exprima confort, căldură și modestie. Un camin călduros este ceea ce ne dorim cu toții mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.

Daca ai timp, chef și imaginatie poți să-ti confecționezi propriile decorațiuni handmade pentru Craciunul din acest an. Pentru decorarea unui brad rustic nu ai nevoie de mare lucru, poti să agati de cregile lui câteva conuri de brad simple sau decorate cu puțin sclipici și cateva fundițe confecționate rapid din bucațele de pânză de sac. Și iată așa vei avea un brad simplu, frumos și în tendințele 2018-2019.

2. Decor de Craciun în culorile naturii

Dacă ai casa amenajată în tonuri de alb și gri și vrei ca măcar de Craciun să o îmbraci în straie mai colorate, poți să te axezi pe accesorii și decorațiuni în culorile naturii. Albastrul cerului și al apei, verdele copacilor, nuanțele maronii, galbenul solar sunt culori pe care le gasim peste tot în natură. Compune o combinatie din aceste culori și folosește-o în amenajarea casei și în decorarea bradului.

Pe lângă globurile, beteala, beculețele și ornamentele cu care vei împodobi pomul de iarnă poți aduce culorile naturii în casa și sub forma textilelor. Cumpara un set de draperii noi, cateva pernuțe decorative și o paturică frumoasă pentru înnoirea livingului în prag de Craciun, iar pentru bucatarie alege o noua față de masă și un set de perdeluțe asortate.

3. Craciun în culoarea anului 2019

Pentru că tocmai a fost anunțată culoarea anului 2019, profită de ocazie și include-o în decorul de Craciun din acest an. Este vorba despre Living Coral, în traducere Coralul Viu, o nuanță calda de coraille, energizantă și care degajă optimism. Daca nu găsești globuri și decorațiuni coraille pentru brad, alege ornamente bleu sau turcoaz care vor arata minunat în compania unor textile în culoarea anului 2019.

4. Brazi decorați în stil minimalist

Tendințele din domeniul amenajarilor interioare indică o staționare a stilului minimalist. Așa că iată, dacă ești unul dintre adepții minimalismului și vrei să-ți înfrumusețezi casa cu un brad la moda în acest an, alege varianta decorării pomului în stil minimalist. Nu vei avea nevoie decât de un brad frumos, niște luminițe și câțiva metri buni de panglică din organza într-o culoare la alegere. După ce montezi instalația luminoasă nu mai trebuie decât să înfășori bradul în frumoasa panglică din organza.

O soluție și mai simplă este să decorezi pomul de Craciun doar cu luminițe. Însa pentru a obține efectul scontat trebuie să te asiguri ca ai o instalație bogată, cu foart multe becuri. Pentru o distribuție uniformă a luminițelor poți înlocui instalația obișnuită cu o perdea din beculețe led.

5. Crăciun înzăpezit

Cui nu-i place zăpada în dimineața de Crăciun? Amintește-ți cât de placut este să urmarești căderea fulgilor de zăpadă din căldura casei frumos decorate în straie de sărbătoare. Nu știm încă ce surprize ne rezerva vremea din acest an, însa dacă vrei să te asiguri ca vei avea măcar o bruma de nea de Craciun, alege să-ți decorezi casa cu un brad înzăpezit. Folosește în acest scop doar decorațiuni și ornamente albe, fulgi argintii și îmbracă ramurile pomului cu zapadă artificială pe care o găsești în orice magazin.

6. Brad împodobit cu flori

Un brad modern și spectaculos vei obtine și daca vei renunța la obișnuitele globuri în favoarea unor flori mari din pânză. Poți opta pentru flori într-o singură culoare sau poți merge pe varianta unei combinații: alb cu mov închis, argintiu cu albastru, roșu cu auriu etc. Pentru un efect decorativ maxim nu uita să folosești cât mai multe luminițe.

sursă: casadex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus