Sigur ai simțit și tu, măcar o dată, că se învârte casa cu tine. De cele mai multe ori, amețelile nu semnalează o problemă gravă de sănătate, însă alteori pot fi îngrijorătoare. Pentru că știm cât sunt de neplăcute, ne-am gândit să îți spunem cum scapi de ele, fără medicamente.

Mănâncă sănătos

Sarea în bucate este delicioasă, însă trebuie să știi că ea crește presiunea în vasele de sânge, de aceea oamenii cu tensiune mare ar trebui să o evite. Dacă ai amețeli, s-ar putea să intri în această categorie, așa că ar fi bine să eviți mâncarea procesată. Înlocuiește sarea albă cu sare roz de Himalaya sau cu sare de mare. Dacă ai poftă de ceva sărat, nu da buzna în raftul cu chips-uri și optează pentru gustări sărate sănătoase, precum caju sau migdale sărate.
Mănâncă mai des și mai puțin, și astfel vei preveni amețelile provocate de căderile de glicemie. Asigură-te că ai la fiecare masă carbohidrați. din fructe, legume și cereale integrale, grăsimi sănătoase, din avocado sau ulei de măsline, și proteine ușoare, din pui, pește, linte sau tofu.

Fă mișcare!

Nu trebuie să transpiri la sală, dar câteva exerciții ușoare sau o plimbare lungă sunt perfecte pentru sănătate, mai ales dacă îți petreci timpul stând pe scaun. Este ideal să te ridici la fiecare 50 de minute câte 10 minute, pentru a preveni durerile de spate și bolile cardiovasculare.

Scapă de amețeli cu minerale

Potasiul și magneziul sunt minerale esențiale pentru circulație. Dacă nu vrei să le iei din suplimente, bea câte o cană de ceai din lemn dulce în fiecare dimineață.

De ce apar amețelile?

Amețelile au numeroase cauze, printre care se numără afecțiunile urechii interne sau efectele anumitor medicamente. Când le ai, trebuie să ții cont de ce anume le declanșează, cât durează și ce alte simptome le însoțesc.

Echilibrul tău depind de sistemul senzorial, din care fac parte ochii, nervii senzoriali și urechea internă. Când una dintre aceste zone nu mai funcționează bine, pot apărea amețelile.

Poți avea amețeli și poți chiar să leșini dacă inima ta nu pompează suficient sânge în creier. Apare, astfel, o scădere a tensiunii arteriale sau te poți confrunta cu probleme circulatorii. Aritmiile, infarctul sau cardiomiopatia pot scădea volumul de sânge care ajunge în creier sau în urechea internă.

Problemele neurologice, precum boala Parkinson sau scleroza multiplă, pot duce la pierderea echilibrului. Persoanele anxioase se confruntp, de asemenea, cu amețeli.

Dacă amețești frecvent, testează numărul de celule albe și de celule roșii din sânge și vezi dacă nu ai anemie. Deshidratarea este o altă cauză care duce la senzația că se învârte casa cu tine.

Amețelile afectează mai degrabă oamenii în vârstă, dar pot apărea și la tineri. Mergi la medic dacă te confrunți zilnic cu această problemă, pentru că pot ascunde o boală gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus