Înaintarea în vârstă vine, nu de puține ori, și cu acumularea câtorva kilograme în plus deși de multe ori obiceiurile noastre alimentare rămân neschimbate de-a lungul anilor. Conform Slab sau Gras.ro, există o serie de reguli pe care e bine să le respectăm dacă dorim să nu luăm în greutate odată cu înaintarea în vârstă.

Ca sa slabesti, trebuie sa tai din calorii. Totusi, fara a exagera. Scaderea drastica a aportului caloric este o sabie cu doua taisuri. Atunci cand mananci mai putin decat e necesar pentru sustinerea functiilor vitale de baza (1.200 de calorii in cazul femeilor si 1.800 de calorii in cel barbatilor), corpul tau actioneaza franele si reduce rata metabolismului. Totodata, pentru a face rost de energie, incepe sa sacrifice pretiosul tesut muscular, ceea ce e total contraproductiv.

Da-i bice de dimineata

Consumul micului dejun impulsioneaza metabolismul si-l mentine alert toata ziua. Nu intamplator persoanele care renunta la aceasta masa sunt de 4,5 ori mai susceptibile de a suferi de obezitate. Poti manca terci de fulgi de ovaz cu lapte degresat, presarat cu nuci sau, daca nu ai timp, cel putin un iaurt simplu.

Bea cafea si/sau ceai

Cofeina este un excelent stimulent al sistemului nervos central si, astfel, contribuie la iutirea ritmului metabolic. Concret, cafeaua zilnica (fie ea Arabica sau Robusta) il poate accelera cu 5 pana la 8% – ceea ce corespunde unui consum suplimentar de 98 pana la 174 de calorii pe zi; ceaiul verde, pe de alta parte – cu pana la 12%. Potrivit unui studiu japonez, acest super efect s-ar datora catechinelor antioxidante din compozitia Camellia sinensis, planta din care obtinem licoarea benefica”, scrie sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus