Se lucrează deja de câteva zile bune în Centrul Vechi al Hunedoarei. Vă prezentăm câteva imagini ale conceptului de reamenajare a zonei, realizate de proiectantul lucrării.

Întreaga arie de la intersecţia străzii Revoluţiei cu b-dul Libertăţii şi până la podul dinspre zona Mendi va deveni zonă pietonală, traficul rutier urmând să fie în continuare posibil prin Piaţa Iancu de Hunedoara, strada Cloşca, strada Constantin Bursan, strada Cernei (inclusiv pe cele două poduri peste Cerna). Noua zonă pietonală va fi comasată cu actualul parc din „Oraşul Vechi”, parc care, la rândul său, va fi reamenajat.
Lucrările se încadrează în proiectul mai amplu intitulat „Coridorul de Vest” – proiect care include, printre altele, modernizări ale semaforizărilor, pista de biciclete care pleacă dinspre Gară spre Centrul Vechi, transformarea străzilor Castelului (parţial), 9 Mai (parţial) şi Maior Stângă în artere semi-pietonale.

„Centrul Vechi sau „Oraşul vechi” avea nevoie de o astfel de lucrare care să îl ajute să redevină un punct important de interes atât pentru localnici cât şi pentru turiştii care vizitează Castelul Corvinilor. Dorim să conectăm mai bine acest loc de Castelul Corvinilor asigurând o adevărată zonă de promenadă între cele două obiective. De asemenea, căutăm soluţii şi pentru a sprijini reabilitarea clădirilor din această zonă. Din păcate, Primăria deţine doar o parte, un etaj, dintr-o singură clădire ce formează Ansamblul arhitectural Piaţa Libertăţii, restul aflându-se în proprietate privată, iar finanţările europene se acordă cu preponderenţă pentru clădirile publice, ori pentru blocurile de locuinţe. Asta nu înseamnă că vom renunţa la ideea de a avea, nu peste mulţi ani, şi clădirile reabilitate astfel încât zona să arate cât mai bine cu putinţă”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

C12 c10 c9 c8 c7 c6 c5 c2 c1

Un răspuns

  1. Pingback: HUNEDOARA: Centrul Vechi – primele detalii de execuţie stabilite direct în teren - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus