Mituirea alegătorilor constituie infracțiune și se pedepsește inclusiv cu închisoarea.

În data de 6 mai vom intra în campanie electorală. Regulile sunt clare și amenzile vor fi usturătoare.

Hunedoara Liberă a descoperit câteva metode prin care unii competitori electorali vor încerca să ocolească legea. De altfel, surse neoficiale spun că astfel de metode au mai fost folosite și în campaniile electorale precedente, dar… „hoțul neprins e negustor cinstit”.

  1. În campania electorală, se vor organiza diverse chermeze, iar oamenii vor fi învățați să spună că sărbătoresc ziua de naștere a unuia dintre participanți. E foarte simplu de verificat. Cine face reclamație, poate cere polițiștilor chemați la fața locului să solicite actele de identitate ale celor prezenți.
  2. Se vor da bani, iar cei care îi primesc vor fi învățați să spună că au cerut un împrumut. Și asta e ușor de verificat – de la cine ia bani împrumut, de când se cunosc, de unde îi are cel care dă bani împrumut  cu atâta ușurință.
  3. Vor fi folosiți băieții de cartier, care vor băga spaima în locuitorii din zonă, pe diverse motive.
  4. Li se vor plăti celor nevoiași datoriile către asociațiile de proprietari. De asemenea, Poliția poate interveni. De unde au brusc bani pentru plata datoriilor? Evident, aceste lucruri se vor face și cu complicitatea președinților de asociații.
  5. În cluburile pentru pensionari vor fi împărțite diverse „pomeni”, de la „una mică” până la alimente și bani, sub pretextul unor ajutoare.
  6. Mulți dintre angajatori le vor impune salariaților să voteze într-un fel, amenințând cu desfacerea contractului de muncă.
  7. Sub pretextul că fac campanie din ușă în ușă, unii competitori vor merge la familiile sărace, unde, pretinzând că sunt pe proprietate privată, vor da bani și alimente.
  8. Asistaților social li se va spune că își pierd drepturile dacă nu votează într-un anume fel.
  9. Competitorii electorali se bazează pe naivitatea alegătorilor, cărora le vor promite orice, cu toate că multe dintre promisiuni sunt imposibil de realizat.

Lista rămâne deschisă. Vom continua.

2 răspunsuri

  1. Mai este si o alta varianta…marsul fortat, turul angajatilor unor firme. Patronii le cer sa participe la astfel de “evenimente”, se fac liste si dupa se plateste “participarea” sau nu ………

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus