Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, iese la atac. Mai exact, aceasta contraatacă după repetatele tentative de blocare a luptei anticorupţie de către Parlament.

Şefa DNA a acordat un interviu postului Pro TV, în care s-a referit şi la atitudinea politicienilor faţă de justiţie. Întrebată dacă reprezentanţii clasei politice sprijină lupta anticorupţie, Kovesi a declarat: “Mi-ar fi foarte dificil să spun că sprijină lupta anticorupţie, în condiţiile în care ne trezim la 2-3 săptămâni cu tentative de modificare a Codului Penal sau a Codului de Procedură Penală. Sunt însă şi politicieni care sprijină lupta anticorupţie. Având în vedere votul pe ridicarea imunităţilor, nu pot să spun că se sprijină întotdeauna lupta anticorupţie.”

Şefa DNA afirmă că nu este normal că un simplu cetăţean poate fi reţinut pentru fapte de corupţie, iar un politician nu.

Kovesi mai afirmă că tentativele de modificare a Codului Penal reprezintă încerări de liminare a atribuţiilor procurorilor. “Anchetele au produs o oarecare panică în rândul clasei politice. Am văzut câteva propuneri de modificare extrem de ciudate şi de largi. De exemplu, o persoană care are o boală incurabilă poate să nu execute pedeapsa. Nu se defineşte ce e o boală incurabilă. Dacă luăm termenul din dicţionar, o boală incurabilă este o boală care nu se vindecă. Ai o alergie, poţi să furi cât vrei, că nu te mai duci la puşcărie”, a mai declarat Kovesi.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus