Începând de mâine și până duminică, hunedorenii vor avea ocazia să participe la ediția a II-a a competiției de tir cu arcul „Cupa Ioan Corvin”, găzduită de Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara.

După succesul primei ediții a Cupei Ioan Corvin, organizatorii dovedesc continuitate de proiect, propunând pentru acest weekend un eveniment spectaculos, care merită trecut în agenda hunedorenilor.

Manifestările vor începe vineri, la ora 16, și vor oferi participanților posibilitatea să interacționeze cu atelierele de meșteșuguri medievale în cadrul cărora vor fi expuse arme și armuri medievale, arcuri și săgeți, accesorii. Spre seară, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara va prezenta un spectacol de lupte și dansuri medievale.

Sâmbătă, 31 mai, va avea loc concursul propriu-zis de tir cu arcul tradițional și olimpic, pe categorii, în funcție de tipul de arc și materialul săgeților folosite de participanți. Începând cu ora 9 vor avea loc înscrierile, antrenamentele și ședința tehnică, competiția urmând a se desfășura în două etape, înainte și după ora prânzului. Țintele 2D și 3D vor fi amplasate pe teren variat.

În ultima zi a competiției, cu începere de la ora 9, vor avea loc evenimente destinate promovării tirului cu arcul tradițional.

Evenimentul, organizat de Ordinul Arcașilor de Hunedoara în colaborare cu Primăria municipiul Hunedoara, va avea loc în curtea interioară a Castelului Corvinilor.

Taxa de înscriere este de 35 lei pentru adulți, în timp ce copiii vor participa gratuit la competiție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus