Judecătorul Gheorghe Liviu Odagiu este noul preşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia. Acesta a promovat examenul desfăşurat de Consiliul Superior al Magistraturii în perioada 11 octombrie-18 decembrie, cu media finală 9.655. Mandatul magistratului de președinte al instanței superioare din Alba Iulia a început din data de 1 ianuarie 2019.

De asemenea, Emil Adrian Hancaș a promovat examenul susținut la CSM cu media finală de 9.28 și a preluat funcția de vicepreședinte al instanței din Alba Iulia.

La concursul pentru promovarea în funcția de președinte al Curții au fost declarați admiși doi magistrați: Marius Aurel Motlea și Liviu Gheorge Odagiu. Cel din urmă a fost desemnat câștigătorul concursului.

Postul de președinte la Curtea de Apel Alba Iulia a devenit vacant în data de 15 aprilie 2018, odată cu promovarea fostei președinte, Alexandra Iuliana Paştiu, în funcția de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală.

În locul acesteia, Gheorghe Liviu Odagiu a fost delegat președinte interimar, în data de 20 aprilie 2018, iar în luna octombrie judecătorul s-a înscris la concursul organizat de CSM.

Gheorghe-Liviu Odagiu are 43 de ani şi este judecător din 1 septembrie 2000. A deţinut funcţia de judecător la Judecătoria Sibiu în perioada septembrie 2000 – august 2006, apoi judecător cu grad de tribunal în cadrul Judecătoriei Sibiu până în luna mai 2013, ulterior judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia Penală în perioada mai 2013 – decembrie 2016 şi preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, până în prezent.

Tot din 15 aprilie a devenit vacant şi unul din cele două posturi de vicepreşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia, prin promovarea la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, prin concurs, a judecătorului Andrei Claudiu Rus, care deţinea funcţia din ianuarie 2018.

Postul vacant a fost ocupat după examenul terminat în 18 decembrie de către Emil Adrian Hancaș, la examen fiind înscrisă și judecătoarea Anca Alexandrina Neamțiu.

Cei doi magistrați proaspăt numiți în funcție de președinte și vicepreședinte vor face echipă la conducerea Curţii de Apel Alba Iulia cu judecătorul Aurelian Gheorghe Mocan, care deţine funcţia de vicepreşedinte din data de 15 iulie 2014, fiind la al doilea mandat în această funcţie în urma concursului promovat în 2017. Aceștia vor deține funcțiile în următorii 3 ani și vor mai putea candida pentru posturi de conducere doar o singură dată.

sursa: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus