PSD a lansat o ofensivă electorală fără precedent la Deva. Așa cum era de așteptat, partidul de guvernământ și-a mobilizat vectorii de imagine și a dominat campania electorală pentru alegerea primarului reședinței județului Hunedoara. Miniștrii Guvernului Tudose în frunte cu Premierul au venit la Deva, rând pe rând, bifând promisiuni care mai de care mai îmbietoare.

Având în vedere că, pe 5 noiembrie, singura localitate urbană din țară în care se desfășoară alegeri parțiale este Deva, era firesc ca interesul liderilor naționali ai tuturor partidelor politice să se concentreze în această zonă a țării.

Fiecare ministru sosit la Deva a promis câte ceva, în funcție de felia administrativă pe care o gestionează: descărcări de pe autostradă, pasaje peste linia de cale ferată, dotări în domeniul situațiilor de urgență, sprijin pentru investițiile în sănătate și așa mai departe. Sunt sigur că cineva le-a notat pe toate urmând ca, în 2020, să-i tragă de mânecă pe pesediștii în ipoteza că vor câștiga scrutinul din 5 noiembrie și nu vor face ceea ce au promis. Deocamdată sunt promisiuni și trebuie tratate ca atare.

Însă promisiuni au mai fost făcute, atât la Deva, cât și în județul Hunedoara. Cei care nu au memoria selectivă, își amintesc probabil cum liberalii i-au fost dus de nas pe hunedoreni timp de 12 ani cu povestea construirii unui aeroport la Săulești. Ani la rând, PNL a câștigat alegeri servind electoratului această promisiune – care s-a dovedit în final o poveste de adormit copiii. La fel s-a întâmplat și cu salba de microhidrocentrale de pe râul Strei, promisă în 2012, ori cu fabuloasa Conurbație. Sau parcurile acvatice din Valea Jiului și linia verde… Toate și-au atins scopul, adică au adus voturi, dar nu s-au înfăptuit niciodată.

Și totuși, în această campanie tocmai liberalii sunt cei care strigă că PSD încearcă să câștige alegerile cu promisiuni mincinoase. Ipocrizia „neprihăniților” care nu au mâncat niciodată usturoi este evidentă. Liberalii n-ar trebui să intre în panică: nimeni nu ar putea întrece minciunile servite de ei electoratului în cei 12 ani în care au condus județul Hunedoara.

Un răspuns

  1. Jalnici sunteti! Va pare rau ca nu a fost distrus Streiul pana la varsarea in Mures, ca au facut ”doar” trei baraje!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus