Comunicat de presă

Comunicat de presă

Primăria Municipiului Hunedoara

 

Suntem nevoiți să facem precizările de mai jos, urmare a acuzelor care ni se aduc în spațiul public de către fostul primar Viorel Arion, aflat în plină campanie electorală.

Astfel, în plină stare de urgență, când toate instituțiile funcționează cu un minim de efectiv, considerăm că acțiunile domnului Viorel Arion sunt de natură să aducă atingere instituției noastre. Trecem printr-o perioadă deosebit de grea, situația este dramatică și o întreaga planetă este afectată de pandemia de coronavirus, sunt zeci de mii de morți, iar unii politicieni aleg să își ducă luptele murdare acum, când numai în țara noastră acest virus a omorât deja 94 de persoane!

Toate resursele Primăriei municipiului Hunedoara sunt îndreptate către acțiunile pe care trebuie să le întreprindem pentru binele cetățenilor și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, iar ce face domnul Arion acum este să le deturneze pentru a primi răspunsuri la niște acuzații nefondate.

Starea de urgență a fost declarată în România în data de 16 martie 2020. Referatele de necesitate pentru toate achizițiile la care face referire fostul primar Viorel Arion au fost făcute anterior acestei date. Primăria municipiului Hunedoara nu face nicio achiziție din bani publici care nu este necesară și fundamentată. Fiecare contract are anexat și un referat de necesitate, în care este detaliat motivul pentru care achiziția respectivă este necesară.

Punctual, achizițiile despre care se aduce vorbire sunt:

1. SERVICII DE INSTRUIRE și pregătire a membrilor ansamblului Hațegana (80 de copii și 20 de adulți), al Casei de Cultură din Hunedoara, pentru perioada aprilie – decembrie. Acest contract nu a intrat în vigoare, activitatea Casei de Cultură fiind suspendată prin hotărârea Comitetului Local pentru Situații de Urgență din data de 11 martie 2020.

Referatul de necesitate a fost întocmit în 2 martie 2020.

2. TOTEM DIGITAL INTERACTIV OUTDOOR – panou digital de exterior. Este vorba despre 3 (trei) bucăți, nu de un totem, așa cum dezinformează fostul primar. Aceste totemuri sunt necesare tocmai pentru informarea populației în sistem electronic. Mesajul transmis poate fi schimbat în funcție de necesitatea de comunicare existentă la un anumit moment.

Referatul de necesitate a fost întocmit în data de 21 februarie 2020, deci tot înainte de declararea stării de urgență.

3. BĂNCILE au fost achiziționate în baza referatului din 27 februarie 2020, tot înaintea declarării stării de urgență, în baza sutelor de solicitări primite de la cetățeni în anul 2019. Comanda este aferentă întregului an 2020.

4. PANOURI DE INFORMARE – coronavirus. Aceste panouri au fost comandate urmare a hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență, lucru despre care am amintit în 26 martie, când un alt politician ne-a atacat pentru că am pus în aplicare o hotărâre.

Încă de dinainte de a fi declarată pandemia de COVID-19, am încercat să fim proactivi și am luat mai multe măsuri pentru a preveni pe cât posibil răspândirea noului coronavirus în municipiul nostru. Am montat în oraș zece panouri prin care aducem la cunoștința publicului regulile generale pentru a se proteja și pentru a nu ajuta la răspândirea virusului.

În plus, închirierea acestor panouri s-a făcut cu titlu gratuit pe toată perioada necesară afișării mesajelor de interes public.

5. ÎNCHIRIERE TOALETE ECOLOGICE. Orice oraș civilizat este obligat să aibă în spațiile publice toalete ecologice. Este necesar să punem la dispoziția cetățenilor toalete ecologice. O impun normele de igienă impuse de instituțiile abilitate ale statului!

Referatul de necesitate a fost întocmit în data de 6 martie 2020, cu 10 (zece) zile înainte de declararea stării de urgență în România.

6. SERVICIILE ANUALE DE PAZĂ a orașului nostru. Considerăm că este imperios necesar să păstrăm ordinea, liniștea publică, integritatea obiectivelor din oraș – Castelul Corvinilor, Bazinul de Înot, Ștrandul Corvina, Stadionul. Piața Obor, Piața Dunărea, Grădina Zoologică, Situl Industrial și alte obiective necesar și obligatoriu a fi păzite! Este vorba în total de 22 de obiective, 24 de ore din 24.

„Fac un apel către toți politicienii, de la toate partidele politice, să lase administrațiile locale să lucreze! În acestă perioadă deosebit de dificilă, medicii, toți angajații spitalelor, angajații din serviciile publice care ne asigură apa, gazul, electricitatea, ridicarea gunoiului, iluminatul public, curățenia stradală, precum și cei din administrațiile locale se află în prima linie de luptă cu acest virus. Cu toții facem tot ce este omenește posibil pentru a combate răspândirea acestui virus. Nu vă cer decât să lăsați deoparte luptele politice. Politica nu mai contează când sunt în joc atâtea vieți omenești!” – este apelul primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, nu doar către fostul primar, ci către toți politicienii.

4 răspunsuri

  1. gsscarriers@hotmail.com' Octavian Nanu spune:

    Orasul Hunedoara nu a avut niciodata un primar asa responsabil. In toate proiectele de urbanism , siguranta cetatenilor,situatia de urgenta organizare si executare. Nu cred ca atacurile iresponsabile din partea pnl Arion Etc sant bine venite. Nu Sant fan psd dar om ça Boboutanu D. Este si va fi apreciat de toti hunedorenii . In aceasta situatie de criza mondiala carcotasii ar trebui sa faca un pas in spate. Va multumesc

  2. Sunteti extrem de norocosi, dlor hunedoreni si nici nu va dati seama! Dl Primar este un om extraordinar, dedicat si determinat sa faca din orasul sau un loc in care vrei sa traiesti! Dl Viorel Arion-fost presedinte al CCI HD, nu cauta decat statutul si niste oportunitatile subversive pe care functia de primar le poate da unui om cu foarte mici valori morale! Dl Boboutanu a aratat ca poti fi primar si fara sa cauti interesul personal! Faceti diferenta! Uitati-va in jurul vostru si ganditi-va cum era Hunedoara acum 4 ani!

  3. orehovmariusdaniel1980@gmail.com' Orehov Marius Daniel spune:

    Da corect spus trebuie că fiecare cetățean in parte sa respectăm ce ne impun ,Autoritățile de Pretutinden sa stăm Acasă și să nu lom alta Raspindirea de alte ,Virusuri mulțumesc pentru toate Autorităților locale Oraș Hunedoara împreună cu domnul primar Dan , Bobota ,Doamne Ajuta sa trece peste aceste obstacole cu respect Orehov Marius Daniel cetățean al municipiului Hunedoara !🙋🙂🙏🇦🇩

  4. skycore_007@yahoo.com' Popusoi Cornel spune:

    Str Mureșului intersecția cu micro 5 (blocul fantomă) nu vede nimeni zeci de copii și locatari cum stau la grămadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus