Persoanele din municipiul Deva care fac parte din categoriile de beneficiari ai cardului de energie şi care au fost înştiinţate de Compania Naţională Poşta Română că depăşesc plafonul de 2.000 de lei/membru/loc de consum, fiind luate în calcul şi venituri ale unor colocatari care figurează doar scriptic la adresa de domiciliu, pot solicita Direcţiei de Asistenţă Socială Deva desfăşurarea unei anchete sociale care să stabilească numărul şi persoanele care locuiesc, în fapt, la locul de consum.
CERERILE se depun în clădirea Pieţei Agroalimentare Deva, etajul 1, biroul nr. E24, de luni până joi – între orele 8:00-11:00 şi 14:00-16:00 sau vineri – între orele 8:00-11:00 şi vor fi însoţite de următoarele documente:
înştiinţarea trimisă de către Compania Naţională Poşta Română
copie după actul de identitate
adeverinţă eliberată de Asociaţia de Proprietari, din care să rezulte numărul de persoane care locuiesc la adresa locului de consum (în cazul persoanelor care locuiesc la casă, verificările vor fi efectuate de către DAS Deva).
TERMENUL de finalizare a anchetei sociale este de maximum 10 zile lucrătoare, de la data primirii solicitării.
REZULTATUL anchetei sociale va fi trimis de către persoana înştiinţată la oficiul poştal de care aparţine, care va introduce, în aplicaţia informatică, datele conţinute în ancheta socială, în vederea reluării verificării condiţiilor de eligibilitate.
DE REŢINUT! Persoanele care nu au fost eligibile în tranşa I a sprijinului acordat pentru compensarea preţului la energie, dar vor deveni eligibile la momentul întocmirii listelor pentru tranşa a II-a vor primi cardul de energie în luna septembrie 2023.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE cu privire la solicitarea şi desfăşurarea anchetei sociale se pot obţine la numărul de telefon 0755.878.814 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.
Până în prezent, 7 persoane din municipiul Deva, îndreptăţite să beneficieze de cardul de energie au solicitat Direcţiei de Asistenţă Socială Deva desfăşurarea unei anchete sociale pentru acordarea alocaţiei de sprijin.
Categoriile de beneficiari ai cardului de energie:
pensionarii care au împlinit 60 de ani, cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei/lună
pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei/lună
copiii și adulții încadraţi în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri mai mici sau egale cu 2.000 de lei/lună
familiile care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei
familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor social.
Sursa: DAS Deva

Un răspuns

 1. Barbucameliaminorica@yahoo.com0725039842' Barbu Camelia Minorica spune:

  Eu sunt Surdomut SMS mesaj postat nu primit Când aștept
  – Barbu Camelia Minorica –
  Str Bd Bălcescu Nicolae Nr 16
  29B SC A Ap4
  Loc Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus