9 persoane au candidat pentru postul de președinte al CJ Hunedoara

Pentru postul de președinte al Consiliului Județean Hunedoara s-au înscris în cursa electorală 9 persoane, iar ordinea pe buletinele de vot a fost:

  1. Laurențiu Nistor – PSD
  2. Iulian Dacian Ciodaru – Pro România
  3. Mircea Ioan Moloț – ALDE
  4. Robert Eugen Muzsic – PMP
  5. Daniel Constantin Muntean – PER
  6. Cosmin Alin Roncioiu – AUR
  7. Adrian Nicolae David – PNL – UDMR – PNȚ-CD, sprijinit de USR, PLUS și Forumul Democrat al Germanilor Deva
  8. Romi Cărmăzan – Partidul României Europene
  9. Paul Vasile Tomotaș – PPUsl

Cu toate acestea, în cursa electorală au contat doar doi: Laurențiu Nistor – PSD și Adrian Nicolae David – PNL – UDMR – PNȚ-CD, sprijinit de USR, PLUS și Forumul Democrat al Germanilor Deva.

În câteva ore vom afla care dintre cei doi va conduce Consiliul Județean Hunedoara în următorii 4 ani. Pe de o parte, Nistor, sprijinit doar de PSD, de cealaltă parte David, care a avut, măcar teoretic, sprijinul a șase formațiuni.

Pentru Laurențiu Nistor, nici victoria și nici eșecul nu mai pot marca dramatic o carieră politică și administrativă care a început în urmă cu 30 de ani, când a devenit primar al comunei Șoimuș, funcție pe care a păstrat-o până în anul 2008 când a devenit deputat, mandat pe care l-a reînnoit ăn 2012 și la care a renunțat în iunie 2016, când a devenit președinte al Consiliului Județean, funcție pe care a păstrat-o până în decembrie 2016, când s-a reîntors în Parlament, pentru un alt mandat de deputat. Acum a candidat uninominal, nu pe listă. Dacă pierde, probabil că în PSD se vor scoate cuțitele pe masă, pentru că va fi eșecul său. Dacă va câștiga, probabil că încet, încet va preda puterea în partid. Cu siguranță că în cazul lui Laaurențiu Nistor e o chestiune de orgoliu acum.

De partea cealaltă, Adrian Nicolae David are doar 38 de ani. O victorie l-ar situa între liderii PNL pentru foarte multă vreme de acum înainte. Un eșec? Depinde cum va ști să-l gestioneze personal. În schimb, eșecul usturător, dacă va exista, va fi al PNL și USR. UDMR a câștigat deja un consilier județean, deci și-a jucat cel mai bine cartea.

Mai sunt câteva ore și vom afla.

Un răspuns

  1. Mos Nistor, nu te supara, la vara avem timp berechet sa mergem la pescuit,la Sarmoisegetuza si la o partida de table in parc. Poate mai astupam si citeva gropi pe care ai uitat tu sa le acoperi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus