Doriți să mergeți la medic, dar nu știți la câte consultații aveți dreptul? Potrivit Normelor de aplicare la Constractul-cadru, pentru același episod de boală acută/subacută/acutizări ale bolilor cronice, pe un bilet detrimitere, se decontează maximum 3 consultații, într-un interval de maxim 60 de zile calendaristice de la data acordării primei consultații, necesare pentru stabilirea diagnosticului, a tratamentului și a evoluției cazului, indiferent de codul de diagnostic stabilit de către medicul de specialitate din specialitățile clinice.

Pentru a beneficia de consultația medicală de specialitate aveți nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate numai în cazul în care biletul de trimitere inițial a fost eliberat de medicul de familie. Prezentarea pacientului la medicul de specialitate la solicitarea acestuia, pentru a doua și a treia consultație în vederea stabilirii diagnosticului și/sau tratamentului, se face direct, fără alt bilet de trimitere.

Dacă ați fost internat în spital, după externare, aveți dreptul la 2 consultații pentru: urmărirea evoluției sub tratamentul stabilit în cursul internării, efectuarea unor manevre terapeutice, după o intervenție chirurgicală sau ortopedică, pentru examenul plăgii, scoaterea firelor, scoaterea ghipsului, recomandări pentru investigații paraclinice considerate necesare, după caz.

Pentru evaluarea clinică și paraclinică, prescrierea tratamentului și urmărirea evoluției pentru afecțiuni cronice, pentru una sau mai multe boli cronice monitorizate în cadrul aceleiași specialități, se decontează pe un bilet de trimitere maximum 4 consultații/trimestru/asigurat, dar nu mai mult de 2 consultații pe lună. Consultația medicală de specialitate se acordă pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic de specialitate numai pentru cazurile în care ați avut biletul de trimitere inițial eliberat de medicul de familie. Prezentarea la medicul de specialitate la solicitarea acestuia, pentru a doua, a treia și a patra consultație în cadrul unui trimestru, se face direct, fără alt bilet de trimitere. Pentru asigurații cu diagnostic deja confirmat la externarea din spital, se acordă maximum două consultații pentru: urmărirea evolutiei sub tratamentul stabilit în cursul internării, efectuarea unor manevre terapeutice, după o intervenție chirurgicală sau ortopedica, pentru examenul plagii, scoaterea firelor, scoaterea ghipsului, recomandari pentru investigații paraclinice considerate necesare, după caz.

 

Biroul de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus