Dacă sărbătoriți Crăciunul, sunt șanse ca anul acesta să fie puțin diferit. Cu toate acestea, actul de a oferi cadouri nu se schimbă niciodată. Fie că este pentru o zi de naștere, o ocazie specială sau pentru Crăciunul în sine, este un lucru minunat.

Nu am fost niciodată adepții cumpărării de lucruri de dragul de a cumpăra, ci al cumpărării cu adevărat semnificative, luându-ne timp să ne gândim la cealaltă persoană pentru care cumpărăm, la ceea ce și-ar dori și apoi să punem în practică acest lucru atunci când cumpărăm.

Cu toate că poate fi tentant să vă dați în vânt după tot ceea ce se oferă în perioada sărbătorilor – să vă întoarceți la lucrurile de bază și să cumpărați una dintre cele mai vechi forme de cadouri – cărți de citit, este întotdeauna o idee bună.

Oferirea de cărți drept cadou este o modalitate de a găsi echilibrul perfect. Acestea nu vor costa mult, dar pot lăsa un impact de lungă durată. Bucuria pe care o puteți obține de la ele va dura mai mult decât surpriza inițială pe care o veți avea la deschiderea lor.

Dacă, totuși, aveți nevoie de convingere, iată câteva motive pentru care ar trebui să vă gândiți să oferiți carti în acest sezon festiv.

Cărțile au un impact de lungă durată

Unele cărți sunt mai memorabile decât altele, dar impactul poveștilor poate fi de lungă durată și infinit de valoros. Experiențele pe care le aflăm din cărți și ideile pe care le preluăm din ele ne pot aduce beneficii pe termen lung. Desigur, un pulover frumos poate arăta bine, dar cărțile vor continua să dăruiască mult timp după ce au fost deschise și citite.

Cărțile durează ceva timp să fie citite, iar în timpul acestui proces, persoana respectivă va beneficia de cadoul dvs. Ca și cadou, acestea durează mai mult timp pentru a fi apreciate din cauza timpului necesar pentru a fi citite; prin urmare, au un impact natural și de lungă durată.

Pentru că trăim într-o lume orientată spre consum, poate fi ușor să cumpărăm lucruri doar pentru că arată bine – sau pentru că te vor face să arăți bine – dar, adesea, sunt cadouri mai mici, mai bine gândite, pe care le apreciem.

Cărțile pot fi personale sau impersonale

Dacă vă decideți să dăruiți  o carte pe care o iubiți, atunci devine personală. Beneficiați de actul de a face un cadou, pentru că dacă persoana se bucură de carte, și ei și dvs. vă simțiți bine. Ceea ce este în regulă – uneori.

Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să alegeți o carte pentru acea persoană, cu ea în minte. Gândiți-vă la gusturile, interesele și istoricul lor de lectură, înainte de a vă gândi la ale dvs. Dacă credeți cu adevărat că le va plăcea ceva ce ați ales – atunci, bineînțeles – oferiți-le acea carte.

Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să alegeți pentru persoana respectivă. În plus, cărțile ca și cadouri sunt destul de inofensive. Cu excepția cazului în care nu le judecați greșit înclinațiile sau interesele politice, nu este la fel de ofensator ca și cum le-ați cumpăra un pulover de mărimea greșită sau o bijuterie pe care o disprețuiesc.

Cumpărarea de cărți nu vă va lăsa falit

Cărțile sunt unul dintre cele mai accesibile cadouri care pot fi cumpărate și, cu siguranță, îți merită banii. Pentru persoanele care au un buget limitat, dar care doresc să ofere cadouri acolo unde pot, cărțile sunt o opțiune excelentă.

Din cauza a tot ceea ce s-a întâmplat cu pandemia, este posibil ca anul acesta oamenii să caute să cumpere mai frugal – iar cărțile sunt o opțiune excelentă în acest sens. Dacă știți că persoana respectivă este mai mult adeptul lecturii digitale, îi puteți oferi oricând o versiune digitală – care va fi probabil și mai ieftină.

Cărțile pot fi dăruite din nou

Este ceva plăcut să dați mai departe o carte pe care ați iubit-o și ați „devorat-o”. Dacă nu este o carte potrivită pentru a fi recitită sau dacă persoana dorește să renunțe la ea, o poate dărui altcuiva.

Acest lucru ar putea fi valabil și pentru alte cadouri – dar cărțile se potrivesc cel mai bine în acest scop.

Acestea pot fi apoi savurate chiar și după ce persoana le-a citit, deoarece ocupă rafturile altora. În plus, este un mod mai sustenabil de a dărui și de a recomanda cărți și o modalitate de a elibera spațiu în rafturi, dacă aveți nevoie de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus