Vezi unde!

Începând de astăzi, 1 august, de la ora 18, și în județul Hunedoara, purtarea măștii în spații deschise aglomerate devine obligatorie. Se instituie astfel obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, de către toate persoanele aflate pe teritoriul județului Hunedoara, prezente în spațiile publice deschise din: târguri, piețe, locuri de pelerinaj/slujbe religioase, evenimente cultural – artistice/sportive (pentru public), gări, autogări, stații de autobuz.

Nu vor purta mască de protecție copiii sub 5 ani.

În județ, numărul persoanelor care au fost infectate cu noul coronavirus de la începutul perioadei de monitorizare se apropie de o mie.

 

masca

 

6 răspunsuri

 1. Poate a venit timpul sa fie toata lumea responsabila si legea sa fie lege pt toti nu numai pt unii iar pt. smecheri si pilosi sa nu se aplice ca si pina in prezent. Cine are pile,relatii,cunostinte este salvat iar muritorul de rind o incaseaza. Stiu ca lucrurile vor ramine tot asa si nu se va schimba nimic in tara asta dar speranta moare ultima.

 2. gisellafarcas@gmail.com' Farkaș Ghizela spune:

  Toată lumea trebuie să fie responsabila.
  Sunt de acord cu unele restricții care sunt necesare ptr a putea trece peste aceasta pandemie cu bine.

 3. Din pacate, suntem in 2 august la pranz iar in piata din Deva extrem de rar gasesti vreo persoana care poarta masca corect iar aceia sunt, in marea lor majoritate cumparatori. In schimb vanzatorii din piata nu au aflat sau nu ii intereseaza deloc aceasta regula. Majoritatea din ei sunt cu masca sub barbie iar altii, multi, nu o poarta deloc. Oare chiar nu-i vede nimeni dintre cei responsabili???

  • Maca@Sica.pnl' Cu masca si fara masca spune:

   S-au luat si oamenii dupa Sica Mandolina. Daca el a ajuns si a ramas Prim Ministru incalcand legea, de ce sa nu incerce si ei ?

 4. Măsurile de protecție ar fi binevenite dacă ar fi și eficiente.
  Dar…
  Masca trebuie să o poarte doar cine e bolnav, suspect sau în risc crescut de a fi contactat deja boala. Dacă ești sănătos, ai MULT mai multe șanse să te îmbolnăvești purtând-o. De ce? Din două motive : mai întâi de toate duci involuntar mâna la față (evident neigienizată) mult mai des atunci când ai masca pusă și doi, după câteva expirații se umezește și devine pepinieră de microbi.
  Bașca, dacă un bolnav a strănutat spre o clanță și tu pui mâna pe clanța aia, apoi o duci la față să aranjezi masca… bun venit pe lista infectaților …
  Ca de obicei, autoritățile noastre dau dovadă de inconștiență. De fapt ăsta e efectul direct al faptului că pe liste de partid îți cumpără loc numai șmecherași cu bani care sunt vai și-amar la capitolul intelect. Dar conduc și îți dau cu părerea despre cum trebuie să trăiască amărășteanul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus