Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale dă frâu liber şoferilor care vor să tranziteze Defileul Jiului de Paşte şi de Ziua Muncii. Circulaţia pe drumul care leagă municipiul Petroşani de Bumbeşti Jiu va fi deschisă traficului rutier, însă vor fi impuse anumite restricţii.

Accesul şoferilor pe Defileul Jiului este permis de joi, 17 aprilie, începând cu ora 18.00 până în ultima zi de Paşte, marţi, 22 aprilie la ora 06.00. Reprezentanţii CNADNR anunţă că sectorul de drum care leagă Valea Jiului de sudul ţării va fi deschis şi între 24 aprilie (ora 18.00) şi 26 aprilie (ora 06.00), pentru ca cetăţenii să poată ajunge la Hramul Mănăstirii Lainici. Constructorii nu vor executa lucrări nici de Ziua Internaţională a Muncii, astfel că în perioada 30 aprilie de la ora 18.00 şi până în 5 mai, ora 08.00, Defileul Jiului va fi de asemenea permanent deschis circulaţiei rutiere.

Totuşi, deşi s-au luat măsurile de deblocare a traficului pe DN 66 cu prilejul sărbătorilor, conducătorii auto trebuie să ştie că pe această porţiune de drum se poate circula doar cu restricţii de circulaţie impuse de managementul de trafic (semafoare sau circulaţie pe un singur sens). „Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită şi semnalizarea rutieră temporară”, insistă reprezentanţii CNADNR.

În mod normal, Defileul Jiului este închis pentru lucrări de modernizare şi reabilitare de luni până sâmbătă în intervalul orar 06.00-20.30, cu o pauză între orele 12.00 şi 14.30 (atunci când este permisă circulaţia).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus