Spunei Nicolae Andrei, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Decebal din Deva s-a calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internatională Ştiinţele Pământului care va avea loc în septembrie 2015 în SUA.

În cadrul etapei naționale, elevii au susţinut două probe: o probă teoretică și una practică, fiecare cu durata de 3 ore. În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei s-a selecționat lotul lărgit pentru olimpiada internaţională, care este format din primii 10 elevi. 

Pregătirea lotului lărgit pentru Olimpiada Ştiinţele Pământului se va face centralizat, de către profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, care vor realiza şi selecţionarea celor patru elevi care vor alcătui lotul național al României ce va participa la Olimpiada Internationala care va avea loc în SUA.

Spunei Nicolae Andrei, deşi este elev doar în clasa a XI-a,  are un palmares bogat de premii la olimpiadele judeţene şi naţionale de chimie, biologie, fizică şi geografie.

“Este un rezultat de excepţie care  ne onorează şi confirmă calitatea procesului didactic pe care îl desfăsurăm cu elevii decebalişti de excepţie . Felicităm deopotrivă şi profesorii  elevului Spunei Nicolae Andrei:  Sorin Stănculescu, Clepşia Sabina, Ilieş Cornelia, Disca Carmen  şi Vulcan Ana Maria, care  desfăsoară o activitate susţinută orientată înspre performanţă”, spune directorul Colegiului Naţional DECEBAL, prof. Florin Ilieş. 

Echipa judeţului a fost formată din 4 elevi dintre care trei decebalişti: Spunei Nicolae Andrei- clasa a XI-a, Sortan Sonia Adelina-clasa a XII-a,  şi Oiegar Ruxandra- clasa a IX-a.

Olimpiada Ştiintele Pământului este o competiție școlară interdisciplinară, fizica, chimie, biologie, geografie şi se adresează elevilor din învăţământul liceal.  Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă unică, indiferent de nivelul clasei.

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus