După ce Hunedoara Liberă a atras atenția în repetate rânduri asupra pericolului pe care îl reprezintă arborii căzuți la pământ pe versantul de pe marginea DN7 în zona Săcămaș, autoritățile au relocat arborii care erau „pericol real de alunecare” pe șosea.

Hunedoara Liberă a scris AICI despre pericolul iminent pe care îl reprezintă masa lemnoasă abandonată pe versantul din imediata apropiere a DN7, în zona Săcămaș. 

După prima sesizare, prefectul județului a promis că subiectul va face obiectul unei analize în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, după care va comunica public măsurile luate.

Pentru că nu ni s-a comunicat nicio măsură, în urmă cu câteva zile am reluat subiectul, avertizând din nou asupra pericolului în care se află participanții la traficul rutier.

Mai multe informații, AICI:

Vorbe-n vânt! Pericolul de pe DN7, neinteresant pentru autorități

Acum, după ce județul Hunedoara e ieșit de sub aria de acoperire a avertizărilor meteo de ploi torențiale, autoritățile au luat primele măsuri comunicate prin intermediul unui comunicat de presă pe care îl redăm integral. 

„În urma fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele luni, în zona limitrofă DN 7, zona Săcămaș, mai mulți arbori au fost doborâți, unii dintre ei reprezentând un pericol pentru participanții la trafic.

Prefectul județului Hunedoara a prezentat situația existentă membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în ședința din data de 25 aprilie 2018, solicitând Direcției Silvice Hunedoara inventarierea arborilor care prezentau un pericol și stabilirea modului de exploatare în regim silvic a celor doborâți.

Astfel o comisie formată din reprezentanți ai Direcției Silvice Hunedoara – Ocolul Silvic Dobra și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au deplasat la fața locului unde au concluzionat că din cei 70 arbori doborâți în urma fenomenelor meteorologic periculoase (cu un volum de 106 m3), 5 reprezintă pericol real de alunecare pe calea de rulare (DN 7).

Astfel, ca urmare a măsurilor stabilite în cadrul C.J.S.U. și a celor concluzionate în teren, miercuri 16 mai 2018, personalul și utilajele Ocolului Silvic Dobra, în condițiile asigurării restricțiilor de circulație de către C.N.A.I.R., au relocat arborii pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Prefectul Județului Hunedoara, însoțit de directorul Secției de Drumuri Naționale Hunedoara, de șeful Ocolului Silvic Dobra și de șeful Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Hunedoara s-a deplasat la fața locului pentru a monitoriza situația din teren și a verifica desfășurarea lucrărilor de relocare a arborilor care constituiau pericol pentru participanții la traficul de pe DN 7.

După îndeplinirea procedurilor legale privind exploatarea materialului lemnos, întreg volumul de masă lemnoasă doborât la pământ urmează să fie scos la licitație în vederea exploatării. În continuare, instituțiile implicate vor monitoriza evoluția situației în zonă.”

Așadar, se poate, dar după lungi perioade de nepăsare și doar după ce presa „șifonează” imaginea publică. Trunchiurile de arbori care puneau în pericol siguranța traficului și viața oamenilor au zăcut luni de zile fără să miște cineva un deget. Cine răspundea în tot acest timp dacă se întâmpla o tragedie?

IMG-20180516-WA0007 IMG-20180516-WA0010 IMG-20180516-WA0008

 

Un răspuns

  1. stelian.szana@gmail.com' Stelian spune:

    Pen ultima foto, o fotografie cat o mie de cuvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus