Disputele politice care se creează în fiecare an în jurul acordării de finanţări de la CJ pentru primării în vederea echilibrării bugetelor, vor dispărea în 2015.

Noua Lege a Bugetului de stat scoate din schema finanţărilor la nivel local Consiliul Judeţean care avea sarcina de a echilibra bugetele primăriilor. Astfel, în 2015, echilibrarea bugetelor primăriilor va fi făcută de directorul general al Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice.

Echilibrarea bugetelor primăriilor a fost de nenumărate ori contestată de consilierii judeţeni care i-au reproşat preşedintelui suspendat Mircea Moloţ alocarea inegală a fondurilor, strict pe criterii politice.

Potrivit noilor reglementări, primăriile de comune care au bugete sub 1,5 milioane de lei, vor primi în acest an de la finanţe diferenţa până la acest prag. La fel se va întâmp,a în cazul oraşelor care nu vor avea bugete mai mici de 6 milioane de lei, municipiilor care nu vor avea mai puţin de 20 de milioane şi reşedinţelor de judeţ care vor avea cel puţin 50 de milioane de lei în buget.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus