Cum explică Stelian Tănase decizia de a nu transmite în direct Sărbătoarea Națională de la Țebea - 2015

La scurt timp de la confirmarea informației potrivit căreia Televiziunea Română nu va mai transmite în direct spectacolul folcloric de la Țebea, organizat de Consiliul Județean Hunedoara prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Hunedoara, interpreții din județ și din țară reacționează dur. Astfel, pe conturile de socializare ale mai multor artiști au fost postate mesaje prin care decizia conducerii TVR este criticată dur.

„Dacă domnul Tanase va continua cu asemenea reforme încă de pe acum vă pot spune dragi prieteni că va trebui să ne luăm adio de la televiziunea publică, asemenea oameni îngroapă ceea ce ne-a mai rămas ca entitate a neamului nostru romanesc tradițiile , obiceiurile şi istoria. Cu siguranță acest domn habar nu are ce înseamnă să fi român să simți româneşte să arăți semenilor tăi că poți să pui la loc de cinste însemnele naționale şi eroi care s-au jertfit pentru neamul românesc. În altă ordine de idei mi-aş permite în numele tuturor colegilor mei de cântec să îl invit pe domnul preşedinte al TVR Stelian Tănase pe data de 13 septembrie 2015 la Țebea să vadă şi totodată să simtă ce înseamnă să fi român ce înseamnă să fi patriot adevărat ce înseamnă să fi ‪‎ardelean‬ din tată-n fiu.” (OVIDIU OLARI, DEVA)

„Oare Societatea Romana de Televiziune ce dorește să prezinte dacă nu spiritul românesc, ce dorește să arate poporului românesc? Duminică, la predica de după Sf. Liturghie, preotul spunea că dacă noi nu suntem stăpâni să ne conducem și să ne organizăm, vor veni alte nații să o facă. Îi dau perfectă dreptate pentru că, prin acest pas facut de “mai marii Televiziunii Romăne” arătăm lumii întregi că suntem un popor vulnerabil și cât de mult le pasă unora de România, de istoria ei sau de simbolurile ce s-au jertift pentru noi. Domnilor, ce suflet aveți în dumneavoastră? De români adevărați, în niciun caz!”(BOGDAN TOMA, HUNEDOARA)

„Este un spectacol omagial ce este sfidat și anihilat de către conducerea TVR-lui. Națiunea românească a tânjit întotdeauna să vadă astfel de evenimente, iar unui om i se permite să ignore cerințele unui întreg neam. Rușine, directore, oricare ai fi tu! Probabil că vei ajunge mare prin nemernicia de care dai dovadă. Nu uita că în locul tău nu poate răspunde nimeni când va trebui să dai socoteală.” (ILIE MEDREA, SIBIU)

„Se încearcă o globalizare forțată, iar dacă nu luăm atitudine se va reuși. Acesta este adevăratul pericol care ne paște, iar această atitudine a TVR-ului este doar începutul.” (CĂTĂLIN HAȘA, ALBA IULIA)

Care este explicația conducerii Televiziunii Române

Contactat de Hunedoara Liberă,ro Președintele Director General al TVR, Stelian Tănase, a declarant că decizia este rezultatul unor măsuri de reducere a costurilor.

„Cele mai costisitoare transmisiuni sunt cele din weekend. Decizia a fost luată de Comitetul Director și Consiliul de Administrație.E prima data când am luat o astfel de măsură pentru că nu avem bani, în luna octombrie ni se vor popri din nou conturile, avem datorii de 200 de milioane de euro. Și eu aș prefer să facem investiții, să facem programe, dar acum ne aflăm în această situație”, a declarat pentru publicația noastră Stelian Tănase.

Refuzul Președintelui Director General al TVR vine după ce Consiliul Județean Hunedoara și-a exprimat deja disponibilitatea de a asigura cazarea și masa celor 50 de membri ai echipei tehnice, precum și plata unui onorariu de 20.000 de lei.

CITEȘTE ȘI: REVOLTĂTOR! Memoria lui Avram Iancu, interzisă de televiziunea publică din România

De ce deranjează spectacolul de la Țebea

După ce președintele României, Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea prin care Avram Iancu era declarat „Erou Național al Românilor”, această a doua palmă vine ca un trăznet asupra moților din Munții Apuseni și asupra românilor care păstrează filonul nationalist.

Este de notorietate că Sărbătoarea Națională de la Țebea este una dintre cele mai mai cunoscute manifestări patriotice din România. Spectacolul folcoric reunește an de an pe scena evenimentului nume mari ale cântecului românesc, dar și un bogat repertoriu ale celor mai cunoscute cântece ale românilor: „Doamne, ocrotește-i pe români!”, „Frați români din lumea-ntreagă”, „Dac-am plecat, Ardealule, din tine”, „Balada lui Iancu”, „Treceți, batalioane române!”, „Din țara moților”, „Tu, Ardeal”, șamd.

În aceste condiții, se ridică justificat un mare semn de întrebare: cine are interes ca Sărbătoarea Națională de la Țebea să își piardă din intensitate? 

sursa foto: http://ansambluldraganmuntean.ro/

4 răspunsuri

 1. Si asta e doar inceputul!
  Raul abia acum incepe, cu sprijinul nostru au ajuns in fruntea tarii oameni complet lipsiti de orice urma de omenie si bun simt(despre lipsa patriotismului nici nu mai vorbim). Lipsa de atitudine, atunci cand raul incepe sa devina un pericol este un pacat si va fi rasplatit ca atare,

 2. crisanvlaicu@gmail.com' Magdalina Nistor spune:

  Televiziunea nationala nu este a lui…..tanase…..se joaca cu focul , eu zic sa se gaseasca o modalitate si traditia sa nu se opreasca din vina unui neica nimeni. Ma refer la transmisi in direct a Sarbatoririi Craisorului de la Tebea.
  Noi inca mai santem Romani.
  Traiasca duhul lui Iancu

 3. Domnul Ovidiu Olari este cumva director artistic la Ansamblul „Dragan Muntean”? Este cumva absolvent de studii superioare? Cum poate sa scrie cu asemenea greseli gramaticale?
  Vis a vis de transmisiunea in direct a acestui eveniment, sa reactioneze marii interpreti!
  Iar Klaus Iohannis, Doamne, de ce este vinovat?
  Sa fim seriosi, domnilor!

 4. niste jeguri..bine ca transmiteti emisiuni in ungureste..lua-v-ar DNA ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus