Marţi, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia s-au pronunţat, după numai o şedinţă de judecată, în cazul apelului depus în dosarul tragediei din anul 2012, de la intrare în municipiul Hunedoara. Atunci, doi tineri şi-au pierdut viaţa, după ce maşina în care se aflau s-a izbit de copacii de pe marginea drumului.

Magistraţii din Alba Iulia au admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara şi a şapte persoane vătămate împotriva primei sentinţe pronunţată de instanţa de fond, în ceea ce îl priveşte pe hunedoreanul Gabriel Neamţu.

“Desfiinţează sentinţa penală atacată, numai în ce priveşte nereţinerea alin. 2 al art. 178 CP şi nereţinerea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 în urma schimbării încadrării juridice”, se arată în minuta judecătorească.

Rejudecând, instanţa a descontopit pedeapsa actuală în trei ani şi 10 luni de închisoare pentru ucidere din culpă şi şase luni de închisoare pentu vătămare corporală din culpă.

Totodată, Gabriel Neamţu a fost condamnat la 8 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În final, pedepsele aplicate tânărului au fost contopite în pedeapsa cea mai grea de trei ani şi 10 luni închisoare, sporită cu două luni de închisoare, urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa de patru ani închisoare.

De menţionat este faptul că instanţa a judecat numai latura penală a dosarului, eventualele daune fiind cerute separat.

CITEŞTE ŞI: Se judecă apelul în dosarul TRAGEDIEI de la IZVOR

Foto: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus