Curtea de Apel București s-a pronunțat definitiv în dosarul în care în care patronul holdingului Axis a fost judecat pentru evaziune fiscală.

Curtea de Apel București a respins atât apelurile formulate de Ionuț Rudeanu, cât și de ANAF, astfel încât decizia tribunalului București rămâne definitivă.

În 18 septembrie 2017, Tribunalul București l-a condamnat pe Ionuț Rudeanu la 3 ani de închisoare cu suspendare.

„Condamnă pe inculpatul RUDEANU IOAN ANDREI la pedeapsa principală de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, faptă din perioada ianuarie 2010 – mai 2014. (2). În temeiul disp. art. 67 al. 2 din C.p. rap. la art. 9 al. 1 din Legea nr. 241/2005 aplică inculpatului RUDEANU IOAN ANDREI pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi g din C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale, pe o durată de 5 ani”, se arată în soluția pronunțată de judecători.

De asemenea, instanța îl obligă pe Ionuț Rudeanu să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, la Primăria Buftea – Serviciul de Întreţinere a Domeniului Public, Privat, Iluminat Public, Spaţii Verzi, Mecanizare şi Administrare sau la Primăria Chitila – Administraţia Publică Locală, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.

În același dosar, instanța de fond l-a condamnat pe inculpatul CIUCĂ LAURENŢIU MARIUS la pedeapsa principală de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului, Ionuț Rudeanu, ar fi înregistrat în contabilitatea firmei sale Axis Corporate Security mai multe facturi fictive provenind de la nouă firme fantomă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus