Magistraţii Tribunalului Hunedoara s-au pronunţat luni asupra cererii de înlocuire a arestului preventiv formulată de Cristian Literan, acuzat de iniţierea unui grup infracţional şi alte grave infracţiuni.

Litera va rămâne după gratii după ce magistraţii Tribunalului Hunedoara au respins luni cererea de înlocuire în cazul acestuia a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

În cazul soţiei sale, Simina Mirela Litera, instanţa a decis revocarea măsurii preventive a controlului judiciar. Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Gheorghe Bota, Mihăiţă Varodi, Ioan Petru Moldovan, Mihai Ciobanu, Zorin Avram şi Florin Micluţa.

Decizia Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Cristian Litera şi Alin Simota, alături de alte 11 persoane, sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate, şantaj în formă continuată, cămătărie în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals în declaraţii în formă continuată, instigare la vătămare corporală gravă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus