Este vorba despe primarul în funcție și unul dintre viceprimar

Nimeni nu știe încă dacă primarii vor fi aleși într-un singur tur sau două. Nimeni nu știe data alegerilor. Ce știm cu siguranță e că vom avea alegeri locale.

De asemenea, știm și doi dintre candidați. Este vorba despre actualul primar al reședinței de județ, Nicolae Florin Oancea, din partea PNL, și unl dintre viceprimari – Ovidiu Moș, din partea PSD.

În schimb, USR – PLUS nu are încă un candidat, la fel nici PMP, ALDE, ProRomânia și UDMR, ca să enumăr doar partidele care sunt reprezentate în Parlament.

Nicolae Florin Oancea s-a născut în data de 17 ianuarie 1968, la Călan. A absolvit Institutul de Științe Economice „Babeș – Bolyai” din Cluj Napoca, secția  Finanțe – Bănci, în 1993.

A fost membru PNL din 1998 până în 2012, când a demisionat din partid ca să candideze ca independent la postul de primar al municipiului Deva.

A ocupat atunci poziția a treia în preferințele electoratului din reședința de județ. În martie 2016 s-a înscris în ALDE și a candidat din nou pentru postul de primar, ocupând locul al patrulea. În acest an a revenit în PNL, iar acum candidează în premieră din partea acestui partid la Primăria municipiului Deva. A fost consilier local la Deva din 2000 și până în 2010 și apoi din iunie și până în septembrie 2016. Oancea a fost viceprimar al municipiului Deva între iunie 2004 și ianuarie 2010. A fost președinte al PNL Deva între 2003 și 2012, minus trei luni în 2010, când a demisionat din fruntea filialei, după care și-a redepus candidatura și l-a învins cu un scor categoric pe Mircia Muntean. În iunie 2016 a candidat din partea ALDE la Primăria Deva și a terminat cursa pe locul al patrulea, iar câteva luni mai târziu a plecat din ALDE. În primăvara anul 2017 s-a reîntors în PNL, iar în 5 noiembrie 2017 a câștigat detașat alegerile parțiale pentru postul de primar al Devei. În prezent, este și președinte al PNL Deva.

 

Ovidiu Moș s-a născut în data de 20 ianuarie 1969, la Deva. A absolvit două facultăți, una de științe economice, la București, și o alta de științe juridice, la Arad. De asemenea, are 4 mastere, între care unul în administrație publică și un altul în relații internaționale.

Este membru PSD (anterior PDSR) din anul 1997. A fost ales consilier local în anul 2008, iar în 2011 a ajuns viceprimar al municipiului Deva, reales pe lista de consilieri locali în 2012, din partea USL, apoi viceprimar.

În 2016 a fost reales pe lista PSD pentru Consiliul Local Deva, dar și viceprimar. După arestarea lui Mircia Muntean, în 27 aprilie 2017 a fost desemnat de către Consiliul Local Deva ca viceprimar cu atribuții de primar, funcție pe care a deținut-o până în noiembrie 2017. Acum a fost desemnat să candideze pentru Primărie din partea PSD. De altfel, în lumea politică este cunoscut faptul că în reședința de județ, PSD are întotdeauna probleme să-și desemneze candidatul pentru fotoliul de primar. De această dată, doar Moș a dorit să intre în cursa pentru acest post.

 

 

3 răspunsuri

  1. ati omis ceva din cv ul lui oancea, in 2006 un masterat in administratie publica la Universitatea “Vasile Goldis” din Arad.

    • asterix.glosar@gmail.com' Pepenar Vasile spune:

      Pai nu l-au omis nene. Ala nu e al lui, e al soferului său :))). Deci sunt corecti oamenii. Daca era destept nu il prindeau, asa insa…

  2. kristinokia@yahoo.com' Pantea Ion spune:

    Ce sa spun, Oancea e rau si Mos e bun !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus