Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul deputatului PSD de Hunedoara Cornel Cristian Resmeriţă. Acesta şi-a angajat fratele la cabinetul parlamentar şi acum riscă închisoarea de la 1 la 5 ani.

CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de deputat, a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius RESMERIȚĂ, a fost angajat în funcția de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, Județul Hunedoara.

Beneficiul patrimonial obţinut în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2012 de către Lucian Marius RESMERIȚĂ, fratele lui CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ, a fost de 56.876 Lei (aprox. 12.640 Euro).

Astfel, CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ a încălcat prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, precum și ale art. 71.

CITEȘTE ȘI: Eşti dezamăgit de parlamentarul tău? Cum îl poţi concedia

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din noul Cod Penal al României. Deputatul riscă închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CORNEL CRISTIAN RESMERIȚĂ a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

CITEȘTE ȘI: Tentativă de PUCI în PNL Hunedoara. Oamenii lui Moloț NU SE LASĂ!

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese administrativ și penal în cazul a 22 de foști sau actuali parlamentari care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare. În ceea ce privește conflictele de interese de natură penală, instanța a dispus condamnarea la inchisoare cu suspendarea pedepsei și interzicearea unor drepturi în 11 cazuri (10 cazuri definitive cu drept de recurs și unul definitiv și irevocabil). Referitor la conflictele de interese administrative, din cele 22 de dosare, în 10 cazuri instanța a confirmat definitiv și irevocabil constatările A.N.I.

stiripesurse.ro

5 răspunsuri

  1. albtin@yahoo.com' Ion de la scara B spune:

    Nu ma impresioneaza deloc acest personaj, insa daca fac un calcul rapid reiese ca i-a dat fratelui “salariu” cam 360 euro/luna? Doar atat? Nasol…

  2. JOS MAFIA PSD !!

  3. Poate ar trebui sa cerceteze cineva cum a facut avere familia Resmerita – cabanele din Straja, restaurantul Gloria si multe altele…

  4. ar fi dedorit sail arunce in puscarie macar pe un an dar sa cerceteze si averile familei,au furat destul e timpul sa mai si plateasca ,(nu doar sa corupa)

  5. Eu nu vad unde e prejudiciul aici? Ca un parlamentar si-a angajat fratele la propriul birou parlamentar pe un salar destul de mic…..acesta e “conflictul penal de interese”??? Penibil… Dar hai sa sapam in trecut….fostul city manager de la Lupeni, Gabriel Lung, care a fost crescut la sanul familiei Resmerita, i-a muscat pe la spate pentru ca isi dorea functia de primar, sau macar de deputat, iar daca nu a primit-o a inceput sa arunce cu rahat in stanga si in dreapta, ajutat si de un ziar din Petrosani. La sfarsitul anului 2014, acest Lung ajunge membru in ANI, iar acum apare acest “dosar penibil”….cam mare coincidenta aceasta cu iz de razbunare. Daca in Romania ajungi sa faci inchisoare pentru ca iti angajezi fratele la PROPRIUL BIROU ….atunci 99% dintre angajatori ar trebuii sa faca inchisoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus