Iată cum o săptămână de muncă a aleșilor durează 2 zile...

Deputatii au decis inca de saptamana trecuta sa isi ia, mai mult sau mai putin, liber miercuri cu ocazia praznicului Sfintei Parascheva, ca doar e “o mare sarbatoare a crestinatatii romane” si asa cum se stie din batrani e pacat sa muncesti in zi de sarbatoare.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat miercurea trecuta o solicitare a liderilor grupurilor parlamentare ca programul incarcat al deputatilor din ziua de miercuri (dezbateri in plen, vot final, activitate in comisii) sa fie mutat in ziua de marti.

“Dat fiind faptul că miercuri este o mare sărbătoare a creştinătăţii române, vă propun ca ziua de miercuri să fie translatată în ziua de marţi, şi marţi să avem dezbatere şi vot final – de la ora 10,00 până la ora 15,00, şi după-amiază activitate în comisiile permanente. De asemenea, miercuri şi joi să avem activitate în comisiile permanente.

Deci, marţi, pe 13 octombrie, să nu avem activitate în comisii, ci să avem dezbateri şi vot final”, a sustinut liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu in sedinta de miercuri.

Solicitarea a fost aprobata. Astfel miercuri lucreaza, teoretic, 7 Comisii, din cele 21 ale Camerei Deputatilor. Practic ramane de vazut daca vor lucra si acestea sapte.

Parlamentarii care nu au de lucru in Comisii pot desfasura activitate in circumscriptiile unde au fost alesi. Cu alte cuvinte pot merge acasa si isi pot face un pic de campanie in locul cel mai ‘potrivit’ pentru asa ceva … la Biserica.

Iar cum joia in general majoritatea deputatilor nu participa la plenul pentru declaratii politice si nici la cele doua / trei ore de activitate in Comisii, practic putem spune ca saptamana de munca a deputatilor s-a incheiat in doar 2 zile.

stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus