Deputatul va intra în conexiune directă cu sala de plen, îşi va spune numele şi prenumele, precum şi opţiunea de vot: „pentru", „contra" sau „abţinere".

Deputaţii vor fi apelaţi nominal prin telefon pentru votul din şedinţele de plen, a decis, miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor prin aprobarea unei proceduri în acest sens.

Potrivit procedurii aprobate de conducerea Camerei Deputaţilor, preşedintele deschide şedinţa de plen şi citeşte ordinea de zi stabilită de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare.

El anunţă apoi titlul proiectului legislativ şi deschiderea secţiunii de dezbateri generale, la care pot lua cuvântul cel mult doi reprezentanţi ai fiecărui grup parlamentar, anunţaţi în prealabil de către liderul grupului parlamentar respectiv, precum şi reprezentantul deputaţilor neafiliaţi.

Preşedintele indică numele deputatului care urmează să intre în direct în plen la dezbaterile generale prin convorbire telefonică şi numele deputatului care se pregăteşte, întrucât urmează să fie apelat; lista cu numerele de telefon ale deputaţilor este pusă la dispoziţie de către liderii grupurilor parlamentare.

„Preşedintele de şedinţă anunţă finalizarea secţiunii de dezbateri generale şi începerea sesiunii de vot prin apel nominal efectuat telefonic, în referire la art. 124. alin. 1 şi alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Secretarul de şedinţă dispune pe rând apelarea telefonică a deputaţilor.

Deputatul va intra în conexiune directă cu sala de plen, îşi va spune numele şi prenumele, precum şi opţiunea de vot: „pentru”, „contra” sau „abţinere”.

Secretarul de şedinţă notează opţiunea de vot a fiecărui deputat. La finalul apelului nominal, vor fi reapelaţi deputaţii care nu au răspuns la primul apel telefonic. Deputatul care nu va răspunde la cele două apeluri telefonice sau nu poate fi contactat va fi considerat absent”, prevede procedura aprobată miercuri.

La final, preşedintele anunţă rezultatul după numărătoarea voturilor, efectuată de secretarul de şedinţă care a realizat apelul nominal.

Deputaţii se vor reuni vineri în şedinţă de plen online, după cum a mai decis miercuri Biroul permanent al Camerei.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus