„Accesarea banilor europeni ar trebui realizată prin intermediul unui Program Operaţional pentru Turism”

Potrivit deputatului hunedorean Sorin Marica (foto), membru PRO România, formaţiunea politică din care face parte propune ca autorităţile româneşti să înfiinţeze o subaxă destinată exclusiv turismului, în vederea atragerii de fonduri europene.

„Accesarea banilor europeni ar trebui realizată prin intermediul unui Program Operaţional pentru Turism, care să fie negociat de reprezentanţi ai Guvernului României cu cei ai Uniunii Europene pentru exerciţiul financiar 2021 – 2027. Suntem o ţară cu multe resurse turistice şi un patrimoniu care trebuie consolidat, pus în valoare şi promovat. Este o posibilitate imensă ca să beneficiem de finanţare externă pentru a pune în practică cât mai multe astfel de proiecte. Fondurile europene pentru turism sunt gestionate acum de Ministerul Agriculturii şi de cel al Dezvoltării, iar viziunea noastră este ca în 2020-2027 să fie gestionate la nivelul Ministerului Turismului, astfel încât finanţarea să se realizeze conform unei strategii complexe şi conformă cu necesităţile reale“, a afirmat Sorin Marica.

De altfel, recent, la sediul PRO România a avut loc o întâlnire între conducerea partidului și  Dragoş Anastasiu – coordonator al grupului pentru turism din cadrul Coaliţiei şi vicepreşedinte ANAT, Călin Ile – preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, Sebastian Hubati – raportor al grupului pentru Turism din cadrul Coaliţiei şi Florin Tancu – director general Weco Travel. Discuţiile s-au purtat pe marginea proiectului de Lege a Turismului din Senat.

Seria întâlnirilor regulate pe care PRO România le are cu reprezentanţii mediului de afaceri în vederea definitivării unui program de guvernare nu face altceva decât să includă opinia acestora, care este una de bază.

Un răspuns

  1. mesaj@Plagiatore.ro' @toti oamenii Plagiatorului Ponta spune:

    Mai sprijiniti si munca creativa demagogilor si pomanagiilor ce sunteti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus