Polițiștii din Ilfov au făcut, luni dimineața, patru percheziții în București, Ilfov și Dâmbovița, 39 de persoane suspectate de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune, fiind duse la audieri. Prejudiciul total cauzat este de peste  1.090.000 de lei, spun polițiștii.

“Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea și au vizat locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Persoanele în cauză, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, sunt bănuite că în perioada 2013-2017, ar fi falsificat și vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35  de cadre didactice, din cadrul mai multor instituții de învățământ din Județul Ilfov, ar fi  beneficiat de gradații de merit.

Totodată aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor, accederea în carieră precum și  obținerea de beneficii salariale.

Documentele în cauză constau în certificate de participare la simpozioane naționale și internaționale, precum și diplome care atestă cunoștințe dobândite de participanți la diverse cursuri de specialitate”, transmite IPJ Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus