Bucăți de craniu, rotule și mai multe fragmente de oase umane au fost descoperite astăzi pe terenul din fața Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva.

Cei care au făcut descoperirea sunt deținuții de la Penitenciarul Bârcea Mare, care se aflau la muncă în curtea instituției de cultură. Aceștia au găsit în pământ mai multe fragmente de oase, bucăți de craniu, vase din ceramică dar și un sac negru în care se aflau oase umane. După ce au alertat autoritățile, la fața locului s-au deplasat mai mulți specialiști de la muzeu, poliție și medicină legală.

„Specialiștii în medicină legală sunt cei care vor stabili dacă există suspiciuni de comitere a unei infracțiuni în acest caz”, a declarat subcomisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedora.

„Oasele umane descoperite astăzi în curtea muzeului provin de la mai multe corpuri, nu este prima descoperire de acest fel. În aceeași zonă s-au efectuat săpături arheologice la începutul anilor 2000 când au fost descoperite oase de om, de animal, ceramică și 56 de obuze”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro, Daniel Iancu, purtător de cuvânt al MCDR Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus