Heiuș s-a sucit în mai puțin de două luni

În 15 noiembrie 2019, președintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuș, cerea demiterea directorului general al CEH Hunedoara, Samuel Dioane. De ieri, acestuia din urmă i s-a prelungit mandatul de director general al CEH.

Faptele:

15 noiembrie 2019, conferință de presă PNL, la Deva – Președintele Organizației Județene a PNL Hunedoara, Lucian Ovidiu Heiuș, a cerut, într-o conferință de presă, demisia inspectorului școlar general, Maria Ștefănie, a directorului Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu, Mirela Pleșa Popescu, și a directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane.

„Toți trei, dacă au un minim de onoare, trebuie să își dea astăzi demisia. Politica nu are ce să caute la ușa spitalului, a școlii, în apartamentele oamenilor”, a spus Heiuș. Acesta a declarat că îi cere demisia inspectorului școlar general pentru că în școlile din municipiul Brad s-ar fi plătit doar 70 – 80 la sută din suma netă pe care o încasează lunar cadrele didactice. Președintele PNL Hunedoara a adăugat că are informații potrivit cărora inspectorul școlar general ar fi declarat că nu sunt bani pentru plata integrală a salariilor. Cât despre directorul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu, Heiuș spune că Mirela Pleșa Popescu le-ar transmis medicilor și cadrelor medicale că nu sunt fonduri pentru achitarea salariilor și că angajați ai unității sanitare l-ar fi sunat alarmați de acest lucru. Directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, Lucian Heiuș îi reproșează că nu a reușit să rezolve situația transportului de cărbune din Valea Jiului la Deva din cauza neachitării facturilor către CFR Marfă, astfel că în jur de 4.000 de apartamente din reședința de județ riscau să rămână fără apă caldă și căldură, dacă nu intervenea primarul Devei, Florin Oancea – spunea în 15 noiembrie 2019, în conferință de presă, Lucian Heiuș.

8 ianuarie 2020 – Lui Samuel Dioane i s-a prelungit mandatul de director general al CEH. Mai mult, zvonurile spun că s-ar fi înscris în PNL Lupeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus