Deputatul PSD Ilie Toma despre „prioritățile” partidelor din opoziție

„Românii au votat în anul 2016 pentru ca Partidul Social Democrat să guverneze România, dar partidele din opoziție doresc, cu orice preț, destabilizarea României prin lansarea de informații false în spațiul public și prin amenințări cu plângeri penale la adresa tuturor celor care pun interesele României pe primul loc. Jocul democratic al opoziției este unul murdar, cu interese meschine și personale și nu are nicio legătură cu nevoile românilor.

Prioritățile partidelor din opoziție sunt tăierea subvențiilor agricultorilor, taxarea profesioniștilor din IT, concedierile masive, eliminarea voucherelor de vacanță, tăierea pensiilor, creșterea riscului de sărăcie și excluziunea socială. Într-un cuvânt: austeritate!

De la preluarea guvernării, Alianța PSD-ALDE a adus creștere economică mai mare decât în toată perioada 2009-2016. România are cea mai mare creștere economică agregată din UE în ultimii doi ani și jumătate, iar perspectivele de creștere pentru acest an sunt confirmate de progresul înregistrat în primul trimestru din 2019. Efectivul salariaților din economie a ajuns la nivelul maxim al ultimilor 20 de ani, iar rata șomajului și numărul de șomeri au atins nivelul minim al ultimilor 28 de ani. În doi ani de guvernare PSD-ALDE, veniturile tuturor salariaților români s-au majorat cât în toată perioada 2007-2016. În guvernarea PSD-ALDE, numărul românilor aflați în risc de sărăcie și excluziune socială a scăzut considerabil. Veniturile bugetare suplimentare din perioada guvernării PSD-ALDE sunt mai mari decât în toată perioada 2008-2016. Românii cumpără case, autoturisme, nu mai sunt nevoiți să aleagă între alimente și medicamente, condițiile de viață s-au îmbunătățit și aceste fapte au la bază dovezi.

Sunt în continuare multe lucruri de făcut pentru dezvoltarea României și creșterea veniturilor românilor, pentru prosperitatea și îmbunătățirea condițiilor de viață, îndeosebi în mediul rural.

Dar, nu prin tăieri de pensii și salarii. Nu, prin planul USR ca familia să dispară, să trăim toți în grup. Nu, prin faptele unui președinte care împarte România între pesediști și restul lumii, între alegătorii lui și penali. Nu prin minciuni, intrigă, jigniri și dezbinare. Nu, prin amenințări cu dosare penale.

Datele economice contrazic Opoziția. Economia nu este în colaps. Mult anunțata criză economică nu mai apare. Pensiile și salariile se plătesc la timp. Datele economice pozitive, certe sunt măsurate de EUROSTAT, INS și alte instituții credibile.

Perioadele guvernării Boc și Cioloș nu sunt de amintit. Sărăcia s-a înrădăcinat în perioada guvernării Opoziției și este greu de eradicat în 2 ani și jumătate dar, cu toate acestea, Guvernul PSD-ALDE își respectă angajamentele luate. În ciuda tuturor piedicilor, PSD-ALDE nu intră în jocurile politice ale Opoziției și continuă să guverneze pentru România și toții românii.

Dezvoltarea economică și socială, bunăstarea românilor și reducerea diferențelor dintre România și alte state membre UE rămân prioritățile PSD-ALDE.”

Ilie Toma,

Deputat PSD Hunedoara

 

 

 

 

 

 

 

 

8 răspunsuri

 1. Daca aveti o crestere economica atat de mare, de ce v-ati mai imprumutat masiv in ultimii ani?Sa va fie rusine!

  • Salutari@PDL.ro' Cresterea economica ! spune:

   Noroc ca prostia nu doare ! In Lumea de azi nicio economie moderna nu functioneaza fara imprumuturi…. Dovada ca cele mai mari mprumuturi si datorii le au Statele Unite ale Americii.
   Si daca vorbim, de imprumuturi nerusinate, campionul absolut este PDL-ul lui Basescu si Boc care, dupa ce au dus Romania in sapa de lemn, s-au ascuns deghizandu-se in PNL-isti de rit nou….
   Cum s-ar zice esti prost dar n-ai nici tinere de minte….

 2. 20% iti aminteste de ceva?
  Noua Da!

 3. Daca PSD-ul nu-si schimba prim ministrii si ministrii ca pe camasi si avea bugetul in termen legal era mai mare stabilitate ! Opiozitia este un PD rebranduit si niste “servicii” , care mai influenteaza sublimal ( 🙂 ) si PSD-ul . Cam atat deocamdata

 4. Toma Alimos vorbeste pentru cei ce au baut cerneala si negri cu cai in garsoniera.

 5. Si totusi moderarea postarilor cand se face ? 🙁

 6. De aia nu a avut PSD cvorum in senat la legea pensiilor ? 🙂 🙂

 7. ,,Bacaloreat” ne da lectii de economie :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus