Un număr de 113 terenuri şi imobile se află deja la dispoziţia potenţialilor investitori, după ce acestea au fost incluse în baza de date pentru investitori, lansată de Primăria Municipiului Deva în luna iunie 2017.

Cele mai multe imobile (42) sunt reprezentate de spaţiile comerciale, acestea fiind urmate de terenurile pentru investiţii (35), halele industriale (19) şi birourile administrative (14). Pentru fiecare dintre acestea, persoanele interesate au la dispoziţie o serie de informaţii cu privire la locaţie, suprafaţă, utilităţi disponibile, tipul de dobândire a imobilului (închiriere/vânzare) și alte facilităţi.

Baza de date a investitorilor este actualizată permanent, în funcţie de ritmul de depunere a ofertelor, precum şi de solicitările persoanelor interesate. Mai multe informaţii despre acest serviciu sunt disponibile pe adresa www.primariadeva.ro. Formularul de centralizare al ofertei de facilități pentru investitori este disponibil atât online, cât și la sediul Serviciului Investitori, relații externe – Compartiment pentru investitori, din Deva, Piața Unirii, nr. 16.

Totodată, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 53/2017, Primăria Municipiului Deva acordă facilităţi fiscale investitorilor care creează noi locuri de muncă în zonă. Acordarea de facilităţi fiscale se face conform unei scheme de „ajutor de minimis”, care se derulează până la finele anului 2020. Măsura urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii prin încurajarea investiţiilor în resursele umane, conducând la creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă în municipiul Deva.

Facilităţile fiscale care pot fi acordate firmelor sunt reducerea sau scutirea de la plata impozitului pe clădiri şi pe teren, în funcţie de valoarea investiţiei efectuate şi de numărul de locuri de muncă nou create.

Acordarea “ajutorului de minimis” este condiţionată de menţinerea investiţiei şi a locurilor de muncă nou create pentru o perioadă de minimum 5 ani de la finalizarea investiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus