Aproximativ 85% dintre asociațiile de proprietari din Deva au solicitat montarea de containere îngropate pentru colectarea deșeurilor menajere.

Experimentul prin care municipalitatea din Deva a testat utilitatea și reacția populației după montarea containerelor îngropate pe platformele de colectare a deșeurilor, s-a transformat într-o necesitate. Societatea comercială SALUBRITATE Deva a primit 120 de cereri prin care aproape 85% dintre asociațiile de proprietari din Deva vor să beneficieze de condiții moderne de colectare a deșeurilor menajere.

Reprezentanții societății care asigură serviciul de colectare, transport și depozitare a deșeurilor de pe raza municipiului Deva au ajuns la concluzia că, pentru a onora toate solicitările, este nevoie de o investiție de 1,3 milioane de euro. Conducerea SC SALUBRITATE SA pare dispusă să investească această sumă, însă vrea în schimb garanții din partea administrației locale. Astfel, reprezentantul societății a cerut consiliului local să analizeze variantele prin care societatea își poate recupera banii în cazul în care, din 2017, contractul de gestiune nu va fi prelungit.

„Suntem de acord să facem investiția pe cheltuiala noastră, nu cerem niciun ban de la Primăria Deva, dar trebuie create condiții care să ne asigure în timp recuperarea sumelor. Varianta pe care v-o propunem este prelungirea contractului de concesiune pentru o perioadă de 8 ani. Suntem de acord să ne retragem în momentul în care Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor va funcționa la nivel județean, iar contractul pentru municipiul Deva va fi atribuit altui operator cu condiția ca acel operator să achite diferența rămasă din valoarea investiției”, a declarat în plenul ședinței Consiliului Local Deva, reprezentantul SC SALUBRITATE SA.

Propunerea societății a întâmpinat însă rezerve din partea juriștilor din cadrul Primăriei Deva care susțin că, în acest moment, contractul de concesiune nu se poate prelungi întrucât municipalitatea și-a luat acest angajament pentru a nu periclita proiectul județean de management al deșeurilor.

Discuțiile sunt însă abia la început, iar cele două părți și-au manifestat interesul pentru a găsi o soluție potrivită pentru ca toți locuitorii Devei să beneficieze de sisteme moderne de colectare a deșeurilor menajere. 

Un răspuns

  1. ce tare e Mara ăsta!!! tapeaza banii (publici sau ai nostrii) prin orice mijloace! dar de ce nu-si prelungeste contractul cu primaria pe viata? pe viata noastra ca a lui ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus