Exclus din PSD, consilierul local Vasile Țonea anunță că se va adresa instanței.

Consilierul local PSD al PSD Vasile Țonea a fost exclus din partid în luna noiembrie 2017, după alegerile parțiale pentru postul de primar al Devei.

Lui Țonea i s-a imputat atunci că nu a participat la campania electorală a candidatului PSD.

Vasile Țonea a făcut contestație la forul județean al partidului, dar aceasta i-a fost respinsă. Ulterior, el s-a adresat Comisiei de Etică a PSD.

„Am primit un răspuns semnat de Florin Iordache, prin care am fost anunțat că mi se respinge contestația. Eu consider că le-am spus adevărul. Tocmai de aceea, dau PSD în judecată! Mi se impută o serie de lucruri demne de Congresul al XIV-lea al PCR. Eu nu m-am despărțit de PSD, ci de conducerea partidului, care lucrează și acționează ca și fostele Cabinete nr. 1 și nr. 2 din PCR (n. red.: adică Nicolae și Elena Ceaușescu). În PSD nu mai există democrație și dreptul la opinie, iar adevărul deranjează. Sper, pentru binele său, ca membrii PSD să se trezească odată, pentru că partidul a plecat pe un drum care nu îi va face bine!”, a declarat Vasile Țonea pentru Hunedoara Liberă.

Aceasta a adăugat că astăzi (marți, 13 martie) se întâlnește cu un avocat care îl va ajuta să conteste în instanță decizia de excludere din PSD. Potrivit statutului aleșilor locali, un consilier local își pierde mandatul dacă este exclus din partid, i se retrage sprijinul politic sau părăsește formațiunea politică pe listele căreia a fost ales.

Vasile Țonea este consilier local aflat la al patrulea mandat în Consiliul Local Deva.

Un răspuns

  1. msandiuc@yahoo.com' sandiucstefan mihai spune:

    Draga Vasile,Falsa opinie creata intre alegatori precum, PSD,ar reprezenta democratia,iasa la iveala!Tot cea facut PSDul,este doar o masca ,ei vor sa dicteze tuturor ce,cum si cat sa faca!Privita jocul de culise cu modificarea ,cod .penal a procedurilor si definirii dupa vointa lor a legilor justitiei! Cu acesti indivizi nu e gluma!Ei incearca sa rescrie pe intelesul lor,ce inseamna ,etica,cinstea demnitateaOnoarea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus