41 de familii care locuiesc în cele 9 imobile sociale din zona Zăvoi vor avea în case centrale termice performante, în urma unei investiții în valoarea totală de aproape 200.000 de lei (aproximativ 38.000 euro), finanțată de la bugetul local al municipiului Deva.

13 centrale termice au fost montate deja în locuințe, începând de marți, 6 decembrie 2022. În cursul zilei de joi, 8 decembrie 2022, lucrările s-au desfășurat în Blocul nr. 9.

Noile echipamente vor înlocui centralele cu defecțiuni sau nefuncționale din toate imobilele din cartier.

După încheierea lucrărilor de înlocuire și montaj a centralelor termice, vor fi efectuate operațiunile de punere în funcțiune și autorizare ISCIR.

Lucrările sunt realizate de S.C. „Instant Internațional” S.R.L. Simeria, iar durata contractului de furnizare, montare și punere în funcțiune a echipamentelor este de 35 de zile lucrătoare de la semnarea documentului de către părți (18 noiembrie 2022).

De anul trecut până în prezent, peste 100 de centrale termice, uzate fizic și moral, din blocurile din zona Zăvoi au fost înlocuite cu echipamente noi, performante și cu costuri scăzute de exploatare, prin investiții care depășesc 450.000 de lei.

Blocurile de locuințe sociale din cartierul Zăvoi se află în administrarea Direcției de Asistență Socială Deva și au fost date în folosință în anii 2008 (Blocurile nr. 1-8) și 2012 (Blocul nr. 9).

1

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus