Rezultatul alegerilor parțiale arată că devenii ar fi dispuși să aleagă un independent în fruntea administrației locale.

Dacă Marius Blendea a fost revelația scrutinului din 5 noiembrie, independentul Velu Adrian Călușer a fost surpriza alegerilor – prin prisma rezultatului obținut.

Călușer și-a dus campania electorală exclusiv pe Facebook, alegând astfel să țintescă un electorat dificil de mobilizat: tinerii. Nu a avut afișe electorale, nu a împărțit ziare, nu a organizat adunări publice, cu toate acestea a obținut un scor nesperat de bun: 6,08%, adică 1.308 voturi.

Velu Călușer (foto) s-a bazat pe tineri și a încercat un alt fel de campanie electorală – nu a promis nimic, în schimb și-a criticat copios adversarii. Nu a prezentat soluții de dezvoltare și nici viziuni pentru Deva, însă a obținut un scor mai bun decât candidații ALDE, PMP și PSR la un loc.

Al treilea independent, Eduard Claudiu Cristoi, a obținut un scor modest (389 de voturi – mai puține decât numărul semnăturilor pe care le-a strâns înainte de depunerea candidaturii), dar mai mare decât cel al candidaților PMP (Vasile Iovan) și PSR (Ioan Brândușe) la un loc.

Cei trei independenți înscriși în cursa electorală au obținut în total 4.623 de voturi, aproape cât candidatul PSD, Petru Mărginean.

Prin prisma rezultatului de duminică, Deva pare dispusă să meargă pe mâna unui indepedent. Aviz amatorilor pentru 2020: ar fi cazul să trateze cu ceva mai mult respect electoratul, să vină în fața oamenilor cu un program serios – pentru că este timp suficient pentru pregătirea unei candidaturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus