În spatele Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, în parcarea amenajată fără documente, o oră de staționare costă 20 de lei

O parcare ce funcționează fără să aibă documente legale necesare percepe 20 de lei pe oră pentru mașinile parcate pe terenul său. Reprezentanți ai societății civile i-au solicitat primarului Devei să verifice care este situația terenului: „Poate reușim să aflăm din surse cât mai oficiale, care e statutul terenului privat din spatele Casei de Cultură. Deja e marcat, trasat, am aflat că cineva, poate proprietarul, cere câte 20 lei pe oră pentru mașinile parcate, deși nu e nici un anunț în sensul acesta. Pare ceva tare ciudat în această abordare a acestui teren privat din buricul târgului, de asta cred că ar trebui transparent să fie informați cetățenii Devei, domnule primar , Nicolae Florin Oancea!”, a scris Maarius Bota, administrator al grupului Civitas Deva, pe Facebook.

Răspunsul primarului a confirmat faptul că parcarea este construită fără documente legale:

„Clarificări privind parcarea privată din spatele Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva!

Răspund întrebărilor adresate de societatea civilă, care se referă la parcarea privată amenajată în spatele Centrului Cultural ,,Drăgan Muntean” Deva (Casa de Cultură).

Fac următoarele precizări:
✔️ Din suprafaţa totală de aproximativ 1600 metri pătraţi de teren situat în zona respectivă, 388 de metri pătraţi sunt proprietate privată.
✔️ Terenul în suprafaţă de 388 metri pătraţi a fost dobândit iniţial prin hotărâre judecătorească, iar ulterior a fost înstrăinat prin contract de vânzare-cumpărare unei alte persoane.
✔️ Actualul proprietar al terenului în suprafaţă de 388 mp a amenajat acolo o parcare fără să deţină documentele legale necesare.

Serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Deva vor lua măsurile legale ce se impun pentru rezolvarea situaţiei!”

Sursa: Grupul Civitas Deva, Primăria municipiului Deva

Foto: Primăria municipiului Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus