Chiar dacă nu se știe dacă și când vor avea loc alegeri parțiale pentru postul de primar al municipiului Deva, numele fostului edil – șef apare în toate sondajele de opinie drept unul dintre candidați.

Petru Mărginean s-a născut în data de 23 august 1959, la Deva. A absolvit Institutul Politehnic Cluj-Napoca, Facultatea de Construcții – secţia Instalaţii pentru Construcţii, în 1985 și una de Științe Politice în 2003, la Universitatea „Dimitrie Cantemir”, la București. A fost membru al Partidului Conservator de la înființarea acestei formațiuni politice și până în septembrie 2014, când a trecut la PNL, ajungând președintele organizației din Deva. A demisionat din acest post în iunie 2016, iar în august 2016 a fost exclus din partid.

Petru Mărginean a candidat la parlamentare, dar și la Primăria municipiului Deva până în 2012. În 2008 s-a clasat pe locul I la Camera Deputaților, în Colegiul nr. 6 Deva – Cîrjiți, dar a pierdut mandatul prin redistribuire în fața lui Radu Bogdan Țîmpău. În 2012 a devenit primar al municipiului Deva din partea USL/PC. A fost învins în luna iunie 2016 de către Mircia Muntean în cursa pentru Primăria municipiului Deva. A fost subprefect al județului Hunedoara în perioada 2001 – 2003.

Din 2004 și până în 2008 a deținut funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Între 2008 și 2012 a fost președinte al Asociației Salvital.

Între 2012 și 2016 a fost primarul municipiului Deva. Din 2016 s-a reîntors la Salvital.

3 răspunsuri

  1. Pingback: Candidații PNL pentru Deva, testați în sondaj de opinie - Hunedoara Libera

  2. Petre daca vrei sa faci fantani de 1 miliard ca cea din parcul de la cetate te votam !!!
    Si apropo sa nu uiti sa-i spui la secretara sa-ti dezinfecteze biroul cu spirt CA ASTEA SUNT PRIORITATILE TALE CA PRIMAR !!!

  3. petru marginean are origini de tigan din secuime. Strabunicul lui era tigan din secuime si a venit in Deva unde cu o martoaga, o caricatura de caruta si cu pantalonii rupti in fund, ducea fier vechi la centru de colectare. S-a inhaitat cu inca doi de teapa lui si faceau bani falsi. A prosperat tiganul si a reusit sa se casatoreasca cu o ciangaita mai pacalita. Se pretinde pe jumatate maghiar dar se vede cu ochiul liber ca este de etnie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus