Administrația locală din Deva depune vineri, 11 august, la Agenția de Dezvoltare Regională Vest Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și Strategia Integrată pentru Dezvoltare Urbană.

Cele două documente, actualizate și aprobate în ședința Consiliului Local din data de 18 iulie, stau la baza peroiectelor de mobilitate urbană pentru care Primăria Deva va încerca să obțină finanțări europene în exercițiul financiar 2014-2020.

Municipiul Deva beneficiază de o alocare de 26 de milioane de euro pentru proiectele de mobilitate urbană, potrivit viceprimarului Răzvan Mareș.

Administrația intenționează să atragă acești bani cu proiecte de modernizare a transportului public de persoane, de regenerare urbană pe sectorul Poșta Veche – Piața Victoriei, în Zona pietonală din Centrul istoric, precum și pentru înființarea de noi piste pentru bicicliști. De asemenea, o parte din acești bani vor fi folosiți pentru reabilitarea infrastructurii educaționale.

Un răspuns

  1. rtharie@yahoo.com' Mariana Ungur spune:

    Ar trebui avută în vedere şi reabilitarea blocurilor care au aparţinut Trustului de construcţii din Gojdu (Crinilor) , arată dezastruos. S-au reabilitat altele care arătau bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus