Suma estimată pentru achiziționarea celor 12 autobuze în regim second hand - de 2,1 milioane de lei cu TVA

Proiectul de hotărâre a fost votat în ședința extraordinară a Consiliului Local Deva, cu 12 voturi pentru și patru voturi împotrivă. Suma estimată pentru achiziționarea celor 12 autobuze în regim second hand să fie de 2,1 miioane de lei cu TVA. Un autobuz ar urma să coste 175.000 de lei.

În nota de fundamentare se arată că valoarea estimată a fost stabilită în urma unui studiu de piață realizat pe autobuze second hand de tip urban. În plus, în același document se arată că Deva va beneficia de fonduri nerambursabile pentru proiectul „Modernizarea sistemului public de transport public local prin achiziționarea de vehicule ecologice, cod emis 127818” și că este obligatoriu ca „în termen de 1 an de la semnarea acestuia, Municipiul Deva să procedeze la achiziționarea unui număr de 12 autobuze în vederea atribuirii contractului de transport public local, prin gestiune directă, societății Transport Public Local Deva SRL, conform prevederilor legale”. Contractul de finanțare între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Municipiul Deva a fost semnat în data de 3 iulie 2019.

Administratorul public al Devei, Vasilică Potecă, a declarat că achiziționarea celor 12 autobuze este obligatorie pentru proiectul pe fonduri europene pentru transportul public cu vehicule ecologice.

Sumele necesare pentru achiziționarea celor 12 autobuze provin din împrumutul de 30 de milioane de lei (finanțare rambursabilă) pe care l-a luat UAT Deva, din care are la dispoziție în 2019 puțin peste 8 milioane de lei (tragerile de finanțare rambursabilă).

În prezent, 8 autobuze închiriate sunt folosite pentru transportul public local din Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus