Devenii care apreciază frumosul sunt aşteptaţi la o nouă expoziţie la Galeria de Artă "Forma" Deva, unde două artiste îşi vor expune lucrările de pictură şi mozaic.

Sâmbătă, 18 octombrie, începând cu ora 11.00, iubitorii de artă sunt aşteptaţi la vernisajul expoziţiei “Structuri suprapuse”, pictură şi mozaic. Aceasta va avea loc la Galeria de Artă “Forma” Deva, iar artistele ce vor expune sunt Cornelia Gherlan şi Cristina Buzamet.

Născută la Medgidia, în anul 1960, pictoriţa Cornelia Gherlan este membră a Uniunii Artiştilor Plastici – România din 1990 şi a participat la nenumărate expoziţii, atât persoanale, cât şi de grup.

“Fiind de loc din Dobrogea ar fi fost imposibil să nu evoc într-un fel sau altul dealurile, culorile, luminile creţoase, pământurile arse de soare ale acelor locuri. Picturile mele sugerează peisaje, folosind puterea de impresie a culorilor aşezate în compoziţii abstracte sau figurative dorindu-se a fi şi întrebări totodată. Legăturile dintre forme sunt legături între oameni, comunicări, întâlniri fericite. Seninătatea stă alături de bucurie dar şi de înverşunare, tristeţe. Pentru mine dealurile ,culorile, formele sunt oameni, idei, sentimente, discuţii, toate închegându-se la un moment dat în cadrul tabloului şi depăşindu-l, trecând în sufletele oamenilor”, spune Cornelia Gherlan.

Bucureşteanca Cristina Buzamet a fost născută în anul 1968 şi a absolvit Facultatea de Arte Plastice, în cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, Secţia Grafică. Totodată, aceasta este membră a Uniunii Artiştilor Plastici – România din 2009. Artista a participat la mai multe expoziţii personale şi de grup, naţionale şi internaţionale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus