Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie, va fi întâmpinată și marcată și în acest an de Biblioteca Judeţeană „Ovid Densuşianu” din Deva cu manifestări specialemenite să sublinieze importanța și ecoul pe care le-a avut acest eveniment istoric de mare importanță în destinul României.

“În mod deosebit, Biblioteca se adresează tinerilor, generației care trebuie să cunoască momentele de răscruce din istoria noastră, precum și personalitățile care au făurit Mica Unire și au ctitorit România modernă. Potrivit uneifrumoase tradiții pe care Biblioteca o cultivă, această sărbătoare mult îndrăgită de toți„cei cu inima română” va fi și în acest an marcată împreună cu numeroși elevi de liceu,prieteni ai Bibliotecii, dar porțile Bibliotecii vor fi deschise pentru toți cei care vor dori să se bucure împreună cu noi în această zi”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene. 

Manifestările vor avea loc vineri, 23 ianuarie de la ora 10.00, în curtea Bibliotecii Judeţene “Ovid Densuşianu” din Deva. La început toţi cei prezenţi se vor prinde în Hora Unirii.

“Va fi unul dintre cele mai plăcute şi mai emoționante momente, toţi cei care își vor da „mână cu mână” – elevi şi bibliotecari, profesori şi cititori ai noştri – vor reînvia, pentru câteva momente, entuziasmul din ziua de 24 ianuarie 1859, atunci când munteni și moldoveni au făcut Unirea și au pus o piatră de temelie la ctitorirea României de azi”, a mai declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene. 

După acest moment, se va desfășura în Sala de lectură a Bibliotecii, prezentarea intitulată “Artizanii Unirii”, la care vor lua parte elevi ai claselor V-VIII.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus