Șoferii care transportă persoane fără autorizație ar risca amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 lei.

Proiectul de ordonanţă vizează completarea Legii 38/2003, care reglementează autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii şi controlul efectuării serviciilor de transport în regim de taxi sau de transport în regim de închiriere.

Autorii documentului apreciază că în ultima perioadă s-a constatat existenţa unor practici ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, care afectează în mare măsură transportul local şi judeţean de persoane, cu efecte negative majore asupra activităţii economice a firmelor autorizate, bugetului de stat şi siguranţei circulaţiei rutiere.

În plus, practicile ilicite în activităţile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune în dificultate asigurarea unui mediu concurenţial corect pe piaţa transportului rutier de persoane.

Conform proiectului, de amenzi cuprinse între 1.000 lei şi 5.000 lei sunt pasibile şi persoanele fizice sau juridice care transportă cu autoturisme fără respectarea prevederilor articolului 7 din lege, care prevede că transportul în regim de taxi sau de închiriere se poate executa numai de transportatori autorizaţi.

În prezent, legea prevede amenzi similare pentru taximetriştii care intervin asupra aparatului de taxat, precum şi pentru clienţii, funcţionarii autorităţii de autorizare, dispeceratelor de taxi, transportatorilor autorizaţi sau conducătorilor auto care nu respectă diverse prevederi.

Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere acelaşi proiect la finele anului trecut, redactat însă sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

SURSA: Mediafax

Sursa foto: vivafm.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus