Campaniile electorale se poartă prin saloanele și toaletele Spitalului Județean Deva.

Un deputat USR, Emanuel Ungureanu, a realizat recent câteva fimulețe „de groază” cu secții ale Spitalului Județean din Deva – Pediatrie sau Pneumologie.

Filmele prezintă o realitate cruntă, bine-cunoscută hunedorenilor. Le puteți urmări pe pagina de Facebook USR DEVA, aici.

Pentru a tăia puțin din elanul politicienilor care se adună precum corbii pe hoiturile scandalului, facem câteva observații:

 1. Consiliul Județean Hunedoara a avut administrație liberală în perioada 2004 – 2016. Cei de la PSD au președinte al CJ din iunie, 2016. Nu că ar fi unii mai breji decât alții, dar fiecare cu partea lui de responsabilitate, respectiv de vinovăție morală;

 2. Este dovedit științific și empiric că miratul și datul din gură sunt apanajul politicianului chibiț. Asta e drama noastră: avem de ales între politicieni incompetenți, politicieni hoți și politicieni gargaragii;

 3. Domnule deputat de la USR, județul nostru se numește Hunedoara, și nu Deva. Noi știam de ani de zile în ce hal sunt spitalele. Nimeni însă, nici din PNL, nici din PSD și, n-o să vă vină să credeți, nici din USR, NU A FĂCUT NIMIC CARE SĂ CONTEZE!

 4. Ar fi nedrept să câștige un partid, oricare ar fi el, din necazul și suferința hunedorenilor. Dimpotrivă, singurul merit va fi al celui care VA PREZENTA PROIECTE ȘI SOLUȚII. Până atunci, ne rezervăm dreptul de a numi orice dispută pe acest subiect ca STRATEGIE DE IMAGINE din care doar politicienii câștigă, iar oamenii simpli au doar de pierdut!

Replica

Iată și mesajul transmis de dr. Dorin Petrui, șeful Secției Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Deva, în replică la comentariul și materialul video apărute în spațiul public în legătură cu Secția Pneumologie. Redăm integral mesajul:

„Sunt Dr. Ioan Dorin Petrui, medicul Sef al Sectiei de Pneumologie a Spitalului Judetean de Urgenta Deva, si doresc sa-mi exprim revolta fata de prezentarea tendentioasa, denaturata si total neadevarata, pe site-ul USR Deva, despre sectia noastra.

În ultimii ani, din punct de vedere medical, sectia si-a îmbunatatit semnificativ activitatea, îndeplinindu-si si depasind in fiecare an indicatorii medicali, fiind din acest punct de vedere una dintre cele mai bune sectii din spital.
În sectie se desfasoara activitate medicala de calitate, de cercetare clinica si didactica universitara.

Prin eforturile noastre, sprijinul Consiliului Judetean si de un an si a Primariei Deva (acesta pentru prima data in istoria spitalului), s-a renovat un corp al cladirii, a fost mobilata întreaga sectie (paturi moderne, noptiere, mese, scaune, jaluzele, aer conditionat, frigidere, televizoare, etc).

În prezent se pune tarchet medical în toate saloanele si se monteaza usi si geamuri termopan la corpul nou al cladirii (care fusese renovat: saloane, bai si coridoarede de catre Consiliul Judetean Hunedoara).
Din acest motiv, o parte a sectiei este in santier.

În filmare este prezentata partea de santier si un salon care este scos din functiune de ani de zile, fiind pe post de magazie. Nu se prezinta nimic din ce s-a facut nou si care a schimbat fata întregii sectii.

Sunt convins ca mai sunt lucruri de facut, dar prin eforturile mele, angajamentul Consiliului Judetean de a continua reabilitarea cladirii si promisiunea Primariei Deva de a continua investitiile in dotare cu aparatura medicala si amenajarea parcului,în final Sectia de Pneumologie va arata asa cum ne dorim: Centru metodologic judetean de Pneumologie si parte a unui Spital clinic universitar judetean de prestigiu.

Îi stau la dispozitie d-nului deputat USR pentru o discutie lamuritoare si-l invit sa viziteze partea renovata a sectiei.

PS. Chestia cu DNA, mafie, coruptie sunt subiecte pe care nu le stapînesc si-l las pe dumnealui, care pare mult mai avizat, sa le dezvolte…”

4 răspunsuri

 1. PNL a fost tot timpul la “butoane” impreuna cu PSD. USL ce a fost?! De o buna bucata de vreme, se vede ca protejati imaginea PSD si a liderilor judetului.Acum relatati cu indignare, incercand sa acoperiti mizeria, asa cum fac sefii spitalului si ai judetului, curajul unei persoane de a aduce in atentia publica, realitatea (mult mai grava de altfel) in care se afla sistemul sanitar.
  Daca ati fi obligati sa beneficiati de serviciile acestui sistem medical(dv., jurnalistii), tot asa ati reactiona? E normal sa pui termopane la o cladire care sta sa cada, sa acoperi spatii insalubre in care se pregateste mancare pentru pacienti? Cat despre filmarea de la TBC, in ea apare un medic angjat al spitalului, cat se poate de nemultumit si indignat de conditiile si dotarile de acolo. Dv. prezentati reactia sefului de sectie, care ce sa spuna, sa recunoasca faptul ca e parte a acestui sistem corupt care ucide la propriu?!

  • Stimată doamnă, presa hunedoreană a avut cu mulți ani înaintea deputatului USR „curajul” de a aduce „în atenția opiniei publice” situația spitalului. Un parlamentar are, însă, altă fișă a postului (pentru îndeplinirea căreia este și plătit din bani publici). Filme, articole și fotografii fac (și) jurnaliștii; parlamentarii ar trebui să facă legi, amendamente și politici publice. Nu de filmele, ci de proiectele parlamentarilor, și-ale aleșilor în general, este nevoie. În lipsa acestora, ne menținem concluzia: în județul Hunedoara avem de ales între politicieni incompetenți, politicieni corupți și politicieni a căror vocație este gargara. Cititorii noștri, care îi cunosc foarte bine pe politicienii locali, știu să îi așeze în cele trei categorii.

 2. Din cauza ca “stiu sa ii aseze…” au ajuns parlamentari personaje gen Nistor, Intotero, etc..
  De fisa postului lui Nistor ce parere aveti, ca nu e la primul mandat? Cate initaitive legislative a avut, ce proiecte de succes a implemntat, cat despre politicile publice….?!
  La fotografii se pricepe mai bine, analizand imaginile in care isi apara liderul pe holurile Parlamentului de “asaltul” jurnalistilor sau de propaganda/panarama din 2016 cu “Bucataria” Spitalului Judetean Deva.

 3. Pingback: Răspuns pentru #delictdeopinie - Hunedoara Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus