Părinţii unor copii internaţi la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva au adus acuzaţii grave cadrelor medicale. Aceştia s-au plâns de condiţiile în care au fost ţinuţi micuţii atunci când în saloane s-a făcut dezinsecţia.

Părinţii se plâng de faptul că micuţii au fost luaţi de cadrele medicale, indiferent de afecţiunea de care suferă, şi au fost băgaţi în două boxe, una la subsol şi alta la etajul doi. Disperată, una dintre mămici a ieşit pe fereastră şi a început să plângă spunând că şi-a internat copilul cu o boală şi pleacă de acolo cu trei.

“Nu e posibil aşa ceva, au fost toţi băgaţi acolo în nişte condiţii inumane. Ştiu că zilele trecute a fost adus un copil cu varicelă, cum e posibil să fie toţi băgaţi în acelaşi loc?”, a spus unul dintre taţi.

Pe de altă parte, şefa Secţiei de Pediatrie,  dr. Mihaela Paul, se apără şi zice că în spital nu sunt trataţii copiii cu varicelă, aceştia fiind trimişi la Secţia de Boli Contagioase.

În ceea ce priveşte dezinsecţia, medicul Mihaela Paul a mai adăugat: “În momentul în care se face dezinsecţia noi trebuie să eliberăm saloanele. Acesta se face numai cu substanţe bio, care nu sunt foarte nocive, dar totuşi copiii trebuie scoşi pentru o perioadă de 15-20 de minute. Singurul loc unde putem să îi grupăm este la subsol, într-o sală destul de spaţioasă. Copiii care sunt la perfuzii şi la oxigen nu sunt scoşi, ci se face dezinsecţia cu un gel special. Aşa se face de ani de zile, nu avem altă posibilitate”.

Miercuri dimineaţa, în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Hunedoara se aflau internaţi 32 de copii.

Un răspuns

  1. balaroxana@yahoo.com' Bala Roxana spune:

    Si eu am fost internata cu fetita in Spitalul de Pediatrie din Deva unde am intampinat aceeasi problema cu dezinsectia,dar mai avand doar o zi de spitalizare doamnele din cadrul medical au fost foarte dragute ,amanand mutarea.Nu am ce sa reprosez,s-au comportat impecabil cu noi si mi-au pus fetita pe picioare in 5 zile.In ciuda conditiilor de acolo,personalul medical este foarte bine pus la punct si isi fac treaba foarte bine,iar pevaceasta cale tin sa le multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus